De drukkende warmte van zaterdagmiddag 27 augustus 2016 nodigde uit om ergens aan het water te gaan zitten met een verfrissend drankje en naar leuke melodietjes te luisteren van wijlen Toots Thielemans of andere muzikale grootheden. Voetbal spelen bij deze temperatuur van meer dan 30 graden leek eerder onverantwoord maar toch gebeurde het.

Er werd zowel in Tienen als in Heist op het tijdstip van 15 uur afgetrapt in de Super League en later ook in de 2de ronde van de Beker van België. In tegenstelling tot vrijdagavond waar tijdens KRC Genk Ladies-RSC Anderlecht geen doelpunt te noteren viel ging de bal nu wel vlot in het net. Elke Van Gorp kopte als allereerste dit seizoen raak en binnen de tien minuten met zelfs een drankpauze ertussen had de nieuwe Belgian Red Flame van KAA Gent Ladies ook al voor de eerste hat-trick van het nieuwe seizoen gezorgd. Nog voor de rust bezorgde ze Amber Maximus, die goed was voor twee assists, ook haar eerste goal van het seizoen. In een overbodige tweede helft zorgde Elke Meers nog voor het eerreddende doelpunt van de thuisploeg (1-4). Op het einde kreeg Elien Van Wynendaele van de vrouwelijke Buffalo’s nog een flauwte vanwege de hitte waarna de scheidsrechter wijselijk besloot om juist op tijd definitief af te fluiten. In Heist zette Luna Maes de thuisploeg op het halfuur op voorsprong waarna Stephanie Suenens kort na de rust de score verdubbelde. KSK Heist was, na alle zomerse perikelen, op weg naar de eerste overwinning van het seizoen en zelfs een tegendoelpunt van Anais Bey-Temsamani kon daar geen verandering meer in brengen (2-1).

Dit waren de uitslagen op de eerste speeldag van de Super League op zaterdag 27 augustus 2016:

DVC Eva’s Tienen – KAA Gent Ladies 1-4 (rust: 0-4);
Doelpunten: 17′ Elke Van Gorp 0-1, 19′ Elke Van Gorp 0-2, 27′ Elke Van Gorp 0-3, 44′ Amber Maximus 0-4, 53′ Elke Meers 1-4.

KSK Heist – OH Leuven 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Luna Maes 1-0, 50′ Stephanie Suenens 2-0, 55′ Anais Bey-Temsamani 2-1.

SV.Zulte Waregem B – Yellow Red KV.Mechelen 0-3;
Net als tijdens de wedstrijd in de Super League in Tienen hadden ook in dit duel enkele speelsters last van de warmte. Ze moesten een tijdje bijgewerkt worden!

FC Turnhout – FC Halveweg Zonhoven 0-5 forfait;

* Het oefenduel Massenhoven – FWS Woluwe eindigde op 2-3!

Bekijk fotoreportages van Dirk Vuylsteke rond enkele bekerduels via:

Voor reacties na de wedstrijden van de 1ste speeldag in de Super League ga naar:

Voor alle duels in de UEFA Women’s Champions League van zondag 28 augustus 2016 kan U hieronder terecht: