Share

Op donderdag 19 mei 2022 maakte RSC Anderlecht de opvolger van Johan Walem bekend als coach van vrouwelijk paars-wit. De keuze viel op Dave Mattheus, die in het verleden al trainer was bij het beloftenteam van de club vooraleer hij een succesvolle overstap maakte naar KAA Gent Ladies, het team dat hij in het vorige decennium naar twee Belgische bekeroverwinningen leidde.

Dave Mattheus staat voor een boeiende uitdaging in een nieuw project bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bij zijn voorstelling in het Lotto Park kwam zijn uitgebreide takenpakket ter sprake. Hij zal ook naast het trainingsveld ‘het nieuwe project’ van het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht vorm moeten proberen te geven. Zo is het de bedoeling dat hij zich onder meer zal focussen op de uitbouw van de jeugdwerking, de doorstroming van de jonge talenten naar de eerste ploeg en het op punt stellen van de sportieve omkadering. De RSCA Women zijn trouwens nog op zoek naar een nieuwe keeperscoach en een nieuwe physical coach.

In tegenstelling tot Johan Walem, de coach in het voorbije seizoen als opvolger van Patrick Wachel, heeft Dave Mattheus wel ervaring in het vrouwenvoetbal en die zal in de komende weken en maanden meer dan nodig zijn wil RSC Anderlecht voor een zesde keer op rij landskampioen worden en ook de eindoverwinning in de Beker van België met succes verdedigen. De vraag is echter ook en nog altijd waar RSC Anderlecht heen wil met het vrouwenvoetbal. Enkel in België op de eerste plaats blijven of ook Europees beter gaan doen. Wat dat laatste betreft wordt het opnieuw bijzonder moelijk want vrouwelijk paars-wit zal eens te meer in augustus in de week na de start van de Women’s Scooore Super League 2022/23, meteen scherp voor de dag moeten komen want dan al staan de halve finale en eventueel finale in de eerste ronde op het programma. Wil RSC Anderlecht eventueel in de lucratieve groepsfase van de UEFA Champions League terechtkomen dan moet het daarna in de tweede ronde in september ook nog voorbij een tegenstander die op papier sowieso sterker is dan de Belgische landskampioen en de vraag is ook nog met wie dat zal gebeuren.

Marie Minnaert werkte ook al eerder samen met Dave Mattheus bij KAA Gent Ladies waar ze zelfs de Beker van België won in 2017 tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) RSC Anderlecht

Dave Mattheus krijgt er met Marie Minnaert (Club YLA) en Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) alvast speelsters bij die hij ooit al trainde bij de vrouwelijke Buffalo’s en dat is ook het geval voor Mariam Abdulai Toloba, Jenna Van De Keere en Ella Van Kerkhoven. Maar deze laatste behoort wellicht tot de vertrekkers bij RSC Anderlecht en dat is meer dan waarschijnlijk ook het geval voor Tessa Wullaert, het icoon van het Belgische vrouwenvoetbal, die alhoewel ze nog een contract heeft wellicht in Nederland zal terechtkomen. Dave Mattheus wacht dus geen makkelijke taak als opvolger van Johan Walem bij RSC Anderlecht maar wel een mooie en boeiende uitdaging.

Silke Vanwynsberghe begint na vele jaren KAA Gent Ladies aan een nieuw avontuur voor 2 seizoenen bij RSC Anderlecht! Foto – (c) RSC Anderlecht

Lees nog meer over de aanstelling van Dave Mattheus als nieuwe coach van vrouwelijk RSC Anderlecht:

Website RSC Anderlecht

Lees over de transfer van Marie Minnaert via:

Website RSC Anderlecht

Lees over de transfer van Silke Vanwynsberghe via:

Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

PS: Dave Mattheus won zijn eerste Beker van België met KAA Gent Ladies op zaterdag 13 mei 2017, net iets meer dan vijf jaar geleden dus, op het veld van KV Mechelen tegen RSC Anderlecht (3-1), de tweede bekerwinst volgde twee jaar later op zaterdag 22 april 2019 in Denderleeuw tegen Standard (2-0). 

Share