Op zondag 28 augustus 2016 speelde Belgisch landskampioen Standard al het laatste voorrondeduel in de UEFA Women’s Champions League. Het was meteen ook de laatste Europese ontmoeting met inzet van het seizoen want Standard was na de wedstrijden van afgelopen donderdag 25 augustus 2016 al uitgeschakeld.

Standard, dat dus net als in 2014-15 Europees niet verder dan de voorronde kwam, speelde tegen het gastteam Osijek gelijk. Het werd 1-1 in het Gradski Stadion na doelpunten van Maria Kunštek (1-0, 27ste minuut) en Laura Gorniak (1-1, 32ste minuut). In het andere duel in groep 2 in Vinkovci won ZFK Minsk met ruime 0-9-cijfers tegen ZFK Dragon 2014 uit Macedonië. Bij de rust stond het al 0-5. De goals voor de kampioen van Wit-Rusland werden gescoord door de Nigeriaanse speelsters Aminat Yakubu 5, Emueje Ogbiagbevha 1, Gift Ele Otuwe 1, Onome Ebi 1 op strafschop en Olesya Lynko, die wel uit Wit-Rusland afkomstig is.

Dit waren de uitslagen op de slotdag in groep 2:

Osijek – Standard 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 27′ Maria Kunštek 1-0, 32′ Laura Gorniak 1-1.

ZFK Dragon 2014 – ZFK Minsk 0-9 (rust: 0-4);
Doelpunten: 3′ Aminat Yakubu 0-1, 13′ Aminat Yakubu 0-2, 19′ Emueje Ogbiagbevha 0-3, 25′ Aminat Yakubu 0-4, 33′ Gift Ele Otuwe 0-5, 62′ Aminat Yakubu 0-6, Olesya Lynko 0-7, 90′ Aminat Yakubu 0-8, 90′ + 2′ Onome Ebi 0-9 op strafschop.

Dit is de eindstand in groep 2:
1. ZFK Minsk 3-9 (17-1);
2. Standard 3-4 (13-4);
3. Osijek 3-4 (15-7);
4. ZFK Dragon 2014 3-0 (1-34).

ZFK Minsk is geplaatst voor de eerste ronde van de UWCL samen met FC Twente, het team van Belgian Red Flame Lenie Onzia dat op de slotdag met 2-6 won tegen het Turkse Konak. Lenie Onzia speelde de volledige wedstrijd. De andere groepswinnaars zijn Apollon uit Cyprus, Breidablik uit Ijsland, Medyk Konin uit Polen, FC Zürich uit Zwitserland, Sarajevo uit Bosnië-Herzegovina, BIIK-Kazygurt uit Kazachstan en Avaldsnes uit Noorwegen. Zij kennen op donderdag 1 september 2016 bij de loting voor de eerste ronde van de UWCL hun tegenstanders op weg naar de finale in Cardif volgend jaar!

PS: Standard kan zich nu weer volop op de Belgische competitie concentreren. Het speelt toekomende vrijdag 2 september 2016 zijn eerste wedstrijd in de Super League op bezoek bij KAA Gent Ladies!