Share

Nu het voetbalseizoen 2021/22 bijna afgelopen is kwam France Football ook al met de datum voor de 66ste editie van de Ballon d’Or. Op maandag 17 oktober 2022 zal in Parijs bekend worden wie de opvolgers zijn van Alexia Putellas als Women’s Ballon d’Or en Lionel Messi als Ballon d’Or.

De winnaars van 2021 met links Alexia Putellas (FC Barcelona) en rechts Lionel Messi (Paris Saint-Germain). Foto – (c) France Football

De prestigieuze trofee zal op die maandag voor de 66ste keer plaatsvinden in het Théatre du Châtelet van Parijs. Bij de vrouwen zijn we na Ada Hegerberg, Megan Rapinoe en Alexia Putellas aan de vierde editie toe. De genomineerden ook voor de Kopa Trophy (beste jonge speler) en de Yachine Trophy (beste doelman) zullen bekendgemaakt worden op vrijdag 12 augustus 2022.

Lees nog meer hierover via:

L’Equipe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share