In het vijfde jaar van hun bestaan heeft het vrouwenteam van Juventus in Italië voor de tweede keer de dubbel gepakt. In het Stadio Paolo Mazza van Ferrara waar de Belgian Red Flames ooit tegen Italië verloren won Juventus op zondag 22 mei 2022 tegen AS Roma maar dat ging iets moeilijker dan verwacht.

Juventus kwam immers halfweg de eerste helft op achterstand na een strafschopdoelpunt van de Braziliaanse Andressa Alves voor een fout van de in Engeland geboren Deense international Matilde Lundorf op de Noorse Emilie Haavi (0-1, 23ste minuut). AS Roma Femminile, dat zich onder leiding van Alessandro Spugna via een derde plaats in de competitie volgend seizoen voor het eerst in Europa (eerste ronde UEFA Women’s Champions League) mag melden, behield die voorsprong tot in het laatste kwartier van de wedstrijd. Maar dan maakte Lucia Di Guglielmo een fout op Agnese Bonfantini (ex-AS Roma). Lucia Di Guglielmo werd door scheidsrechter Maria Sole Ferrieri Caputi met rood naar de kant gestuurd. De Italiaanse international Cristiana Girelli zette de strafschop feilloos om waardoor Juventus opnieuw aanspraak maakte op de dubbel aangezien AS Roma in het slot met tien verder moest (1-1, 79ste minuut). Vijf minuten later viel de beslissing. Na een kort genomen hoekschop trapte de ingevallen Julia Grosso naar doel waar Emma Lind de bal wegbokste. Die kwam in de voeten van Sara Gama terecht en zij zag haar schot afwijken op het been van Giada Greggi waardoor de Zweedse doelvrouw van AS Roma kansloos was (2-1, 84ste minuut). In de toegevoegde tijd miste de ingevallen Noorse Sophie Roman Haug na een mooie Romeinse aanval nog van dichtbij met het hoofd. De bal ging naast. Zo won Juventus voor de tweede keer in vijf jaar de Coppa Italia Femminile. Juventus won eerder de dubbel in 2019 toen het de eindstrijd won tegen Fiorentina (2-1).