Share

Western New York Flash, het team van Belgian Red Flame Janice Cayman, heeft zich de voorbije nacht in het BBVA Compass Stadium van Houston tot kampioen van de NWSL gekroond.

Western New York Flash, dat op een 4de plaats eindigde in de reguliere competitie, zorgde vorige week al voor een stunt door Portland Thorns na verlengingen (3-4) uit te schakelen. Ook nu in de finale in Housten (Texas) tegen Washington Spirit, was het team van Janice Cayman, die net als in de halve finale ook in de eindstrijd op de bank bleef, geen favoriet.

Western New York Flash kwam voor 8.255 toeschouwers al na 9 minuten op achterstand na een doelpunt van Crystal Dunn maar via Samantha Mewis stonden de bordjes al snel weer gelijk (1-1, 14de minuut). Vervolgens werd er niet meer gescoord. Vroeg in de verlengingen leek Crystal Dunn dan de titel in het voordeel van Washington Spirit te beslechten (91ste minuut) maar dat was zonder Lynn Williams gerekend die in de toegevoegde tijd van de tweede verlenging voor het team van Janice Cayman nog gelijk maakte (2-2, 120′ + 4′ minuut).

Bekijk de hoogtepunten van de finale met dank aan NWSL Soccer:

In de strafschoppenepiloog toonde Sabrina D’Angelo, de doelvrouw van Western New York Flash, zich de sterkste want ze stopte 3 pogingen van Washington Spirit dat uiteindelijk met 3-2 won en zo voor het eerst de titel in de NWSL won. Washington Spirit werd 2de in de reguliere competitie en het eindigt nu dus ook als runner-up in de play-offs.

Janice Cayman met de trofee van de NWSL! Foto - (c) NWSL/WNYF/JC

Janice Cayman met de trofee van de NWSL! Foto – (c) NWSL/WNYF/JC

Lees nog meer over de finale van de play-offs van de NWSL:
Washington Post

Voor alle informatie rond de NWSL Play-offs kan U terecht via:
NWSL Soccer

Luister naar een recent interview met Janice Cayman over haar carrière:

Share