Share

Waar Femke Maes tijdens haar Duits avontuur met FCR Duisburg niet in slaagde is Belgian Red Flame, Gouden Schoen en winnares van de allereerste editie van Sparkle Tessa Wullaert wel gelukt! Ze is met haar club VfL Wolfsburg kampioen geworden in de vrouwelijke Bundesliga!

Het team van trainer Ralf Kellermann had op zondag 14 mei 2017 op bezoek bij SC Freiburg, de 4de in het klassement, nog 1 punt nodig om zeker te zijn van de titel. Uiteindelijk volstond zelfs een 2-0-nederlaag want de enige overgebleven concurrent voor de titel Turbine Potsdam verloor thuis tegen Bayern München met 0-4. Zo werd Tessa Wullaert die bij een 2-0-achterstand na 66 minuten mocht invallen voor de Zwitserse Lara Dickenmann voor het eerst Duits landskampioen in haar tweede campagne bij VfL Wolfsburg, dat ook al in 2013 en 2014 de Duitse titel bij de vrouwen won.

De Belgian Red Flame, die vorig jaar al de Duitse beker won en de UWCL-finale speelde tegen Olympique Lyonnais maar verloor na strafschoppen, kan straks op zaterdag 27 mei 2017 nog een derde trofee aan haar Duitse erelijst toevoegen als ze met VfL Wolfsburg de finale van de Duitse beker wint in Keulen tegen SC Sand.

Tessa Wullaert is overigens ook de allereerste Belgische voetbalster die in Duitsland kampioen geworden is, ook hier schrijft ze dus geschiedenis!

Bekijk de hoogtepunten en de knappe doelpunten uit SC Freiburg – VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV:
DFB TV
of de volledige wedstrijd met dank aan DFB TV:
DFB TV

Lees nog meer over de carrière van Femke Maes:
Website Femke Maes

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share