Share

Nicky Evrard, de voorbije jaren de vaste doelvrouw van KAA Gent Ladies verlaat na het behalen van de eerste trofee, de beker van België, de vrouwelijke Buffalo’s. Ze kiest voor een Nederlands avontuur bij de club waar ook Belgian Red Flame Lenie Onzia voetbal speelt!

FC Twente Vrouwen heeft zich versterkt met Nicky Evrard, keepster van de Belgische nationale selectie. De 21-jarige doelvrouw, zo staat op woensdag 17 mei 2017 te lezen op de website van FC Twente Vrouwen, komt over van KAA Gent waar ze sinds 2011 voor speelt. Evrard heeft voor één seizoen getekend.

Nicky Evrard zelf zegt daar het volgende:
“De stap zetten naar voetballand Nederland en topclub FC Twente Vrouwen is voor mij een hele mooie. Na de seizoenen bij Gent, waar ik met veel plezier gespeeld heb en afgelopen weekend de beker gewonnen heb, wil ik graag mijzelf nog verder kunnen ontwikkelen. Ik wilde graag in een nog sterkere competitie en vaker om de prijzen spelen. Dan heb ik met FC Twente een hele goede keuze kunnen maken. Nu eerst nog het aanstaande EK en dan volle kracht vooruit bij mijn nieuwe club.”

Tommy Stroot, de trainer van FC Twente vrouwen, ziet het als volgt:
“Voor de plannen en de ambities die we hebben past een jonge en talentvolle keepster als Nicky heel goed. De gedrevenheid het maximale uit haarzelf te willen halen is iets wat haar kenmerkt. Ze is een atletische keepster die graag meespeelt in de opbouw en daarmee goed in onze speelwijze past.”

Vrouwenteam.be wenst Nicky Evrard veel succes bij haar buitenlands avontuur en haar nieuwe club!

Bekijk het interview met Nicky Evrard als doelvrouw van KAA Gent Ladies na het winnen van de Beker van België op zaterdag 13 mei 2017 in Mechelen:

Voor meer over FC Twente Vrouwen:
Website FC Twente Vrouwen

Voor nog meer transfers:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share