Share

Eersteklasser Fémina White Star Woluwe pakt uit met een grote naam voor volgend seizoen. Assistent-bondscoach Tamara Cassimon wordt de nieuwe trainer van de club die in het Fallonstadion speelt.

Voorzitter Jean-Jacques Collin kwam zelf met het verrassende nieuws naar buiten. Hij gaf aan dat Tamara Cassimon, die een tijdje terug ook nog in derde klasse bij Sterrebeek aktief was, interesse had in een goed gestructureerde club met jeugdploegen. Daar gaat de nu nog assistent-bondscoach van de Belgian Red Flame overigens gaan samenwerken met ex-Belgisch international, landskampioene en bekerwinnaar Audrey Demoustier. De assistent van de eerste ploeg wordt overigens Guillaume Dinant, die het voorbije seizoen het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage in tweede klasse A, trainde.

Bondscoach Ives Serneels moet na het EK 2017 in Nederland op zoek naar een nieuwe assistent(e) voor de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het nieuws betekent ook dat de KBVB op weg naar het WK 2019 op zoek zal moeten gaan naar een nieuwe assistent-bondscoach voor de Belgian Red Flames. Tamara Cassimon, geboren op 23 oktober 1975, speelde eerst zelf vrouwenvoetbal vooraleer ze zich ging toeleggen op de trainersfunctie waarbij ze 3 jaar op rij de Beker van België won met Sinaai Girls (2009, 2010 en 2011). Vanaf de zomer 2011 is ze aan de slag bij de KBVB als assistent-bondscoach van de Belgian Red Flames maar ook in de jeugdwerking waar ze nationaal jeugdcoördinator is van de WU14 en WU15, assistent-bondscoach bij de U16 en bondscoach van de Belgian Red Flames U17. Dit laatste zal ze overigens wel nog verder blijven doen net als haar job als administratief bediende bij de KBVB.

In een eerste reactie liet Tamara Cassimon weten dat ze haar taak als assistent-bondscoach van de Belgian Red Flames na het EK 2017 als volbracht ziet en dat ze vooral de drang om elk weekend te presteren miste. Ze wil wel nog verder bij de jeugd waar ze alle nationale jeugdploegen op een zelfde manier wil laten werken zeker met het opkomend talent in het vooruitzicht. “Daar is nog een lange weg te gaan”, aldus nog Tamara Cassimon.

U kan het tweede deel van de documentaire van Bart Aerts rond de Belgian Red Flames bekijken op donderdag 25 mei 2017 om 21u15 op Eén!

Voor nog meer over de Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share