Share

We hadden het al geschreven dat in het voorbije weekend sommige speelsters afscheid namen van het voetbal in het algemeen. Eentje daarvan is Inge Heiremans, die in het verleden 44 keer uitkwam voor de Belgian Red Flames en daarin ook 6 doelpunten lukte. Daarnaast won ze ook landstitels en Belgische bekers!

Inge Heiremans, geboren op 9 juni 1981, speelde achtereenvolgens voor FC Rapide Wezemaal, Lindenwood Lions (VS), Fimleikafelag Hafnarfjördur (Ijsland), Tampa Bay Mutiny (VS), Jackson Academy (VS), VfL Wolfsburg (Duitsland), opnieuw FC Rapide Wezemaal, STVV, K. Lierse SK, KSK Heist en KV Mechelen!

Op haar Facebookaccount zette ze op zondagavond 13 mei 2018 het volgende: “Tijd om een haakje te voorzien om mijn voetbalschoenen aan te hangen … Ik ga het voetbal zeker missen. Maar ik kijk ook uit naar meer tijd met mijn gezin/familie/vrienden en koester alle mooie momenten en vriendschappen die het voetbal mij al die jaren gebracht hebben.
Ik ben ook dankbaar voor de altijd aanwezige steun van mijn ouders/vriend/trouwe supporters om mijn voetbaldromen waar te maken!”

In haar laatste competitiewedstrijd in de 2de klasse B met KV Mechelen thuis tegen Esperanza Pelt lukte ze nog 2 doelpunten (de 3-0, 24ste minuut en de 5-0, 39ste minuut kort voor de rust). In de 63ste minuut kreeg ze een applausvervanging en werd ze afgewisseld door Annet Heuten!

Deze redactie wenst Inge Heiremans veel succes in haar verdere maatschappelijke carrière!

Bekijk een interview met Inge Heiremans uit 2014 dankzij Vrouwenteam TV:

Lees ook nog een interview met Inge Heiremans uit 2009:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share