Share

De play-offs zijn nog niet helemaal afgelopen maar op zondag 12 mei 2019 vond in het Thermae Palace van Oostende de 5de editie van The Sparkle, de verkiezing van de beste vrouwelijke voetballer van het voorbije seizoen, plaats.

Kassandra Missipo, bal aan de voet en al zoekend naar een aanspeelpunt of een opening, werd verkozen tot Sparkle 2019 van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor het eerst won een speelster van KAA Gent Ladies, de bekerwinnaar van dit seizoen, deze trofee. De jury bestaande uit clubverantwoordelijken, trainers, volgers en journalisten kozen dit keer Kassandra Missipo tot Sparkle 2019. De gretige middenvelder en Belgian Red Flame van de vrouwelijke Buffalo’s was vorig seizoen nog tweede. Dit keer kon niemand haar van de eerste plaats houden en dus komt zij op de erelijst te staan na Tessa Wullaert (2015), Aline Zeler (2016), Lien Mermans (2017) en Laura De Neve (de winnares van 2018).

Lisa Lichtfus werd verkozen tot de beste doelvrouw van de Super League 2018-19! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De trofee van beste doelvrouw ging dit jaar opnieuw naar Lisa Lichtfus van Standard. Zij werd vorig jaar nog voorafgegaan door Louise Van den Bergh maar nu neemt ze opnieuw en dit voor de tweede keer na 2017 de eerste plaats. Eerdere winnaars hier waren Nicky Evrard (winnares 2015) en Justien Odeurs (winnares 2016).

Elena Dhont in 2019 verkozen tot belofte van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De trofee voor beste belofte ging ook naar KAA Gent Ladies. Elena Dhont vorig seizoen nog op de tweede plaats mocht dit jaar de Sparkle in ontvangst nemen. Zij komt op een erelijst te staan met verder ook Julie Biesmans (winnares 2015), Tine De Caigny (winnares 2016), Davinia Vanmechelen (winnares 2017) en Sarah Wijnants (winnares 2018).

Ella Van Kerkhoven was voor het tweede jaar op rij de topschutster in de Belgische Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook de topschutters uit de reeksen van het nationale vrouwenvoetbal werden gehuldigd. Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) was voor het tweede jaar op rij de beste in de Super League terwijl Charlotte Laridon (Club Brugge) in de eerste klasse het vaakst doel trof!

Charlotte Laridon trof 29 keer raak voor Club Brugge en won zo de Sparkle als beste schutter in de 1ste klasse 2018-19! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal werden volgens de organisatie Tinne Van den Bergh van Wuustwezel in de A-reeks en Jana Janssens (beloften OH Leuven) in de B-reeks de topschutters (*). Ook zij – en dat was nieuw dit seizoen – kregen dit jaar een Sparkle uitgereikt.

Alle winnaars die in Oostende aanwezig waren samen voor de lens na de editie Sparkle 2019! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dat maakte het podium met winnaars van de vijfde editie compleet. Het wordt nu al uitkijken naar de volgende editie na afloop van de competitie 2019-20!

Bekijk nog meer foto’s van David Catry rond Sparkle 2019 via:

http://sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

(*) Fleur Verstappen van DVC Eva’s Tienen bleek uiteindelijk de topschutter te zijn in de B-reeks en dus kreeg zij uiteindelijk een Sparkle.

Share