Share

Op vrijdag 11 september 2020 stond de derde speeldag op het programma voor La New Team BS Brussels op de Women’s Euro Winners Cup in het Portugese Nazaré. De tegenstander was dit keer Marseille Beach Team en U raadt het al ook tegen dat team heeft Anaëlle Wiard gescoord!

Morgane Moreaux van ASE De Chastre in een duel tegen Marseille Beach Team! Foto – (c) Beachsoccer.com / / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Marseille Beach Team kwam in de eerste periode op voorsprong na een knap schot van Yanma Damache dat via een bult op het zand binnenging (1-0).  In de tweede periode liep het Franse team verder uit met twee doelpunten kort na elkaar. Eerst kon doelvrouw Noémie Cuberes nog een schot van Mathilde Achkar uit haar doel houden maar tegen de rebound van Myriam Belkiri had ze geen verhaal (2-0) en kort daarna kopte Sara Garcia een verre uitworp van Wiktoria Kaczmarek, de Poolse doelvrouw van Marseille Beach Team, achterwaarts binnen (3-0).

Jeanne Dutrieux was goed voor de assist bij de eerste goal van Anaëlle Wiard tegen Marseille Beach Team! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

In het begin van de derde periode kon La New Team BS Brussels toch al de eer redden toen Anaëlle Wiard op aangeven van Jeanne Dutrieux de bal mooi aannam met links en vervolgens zonder aarzelen met rechts kurkdroog binnentrapte (3-1). Maar bij een nieuwe uitworp van Wiktoria Kaczmarek zorgde Tiphanie Pradier voor de perfecte balcontrole en daarna trapte de spits van Marseille Beach Team knap de 4-1 tegen de netten.

Bekijk de vreugde bij Tiphanie Pradier na het scoren van het vierde doelpunt voor Marseille Beach Team tegen La New Team BS Brussels! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Toch was het slotakkoord opnieuw voor Anaëlle Wiard. Nadat Lila Cremers een zware tackle moest verduren van Myriam Belkiri kon ze met links de 4-2 eindstand op het bord zetten. De speelster van SC Eendracht Aalst Ladies en ex-Belgian Red Flame lukte zo al haar 6de doelpunt op dit tornooi en dat is zeker een bijzonder opmerkelijke prestatie!

Bekijk de focus op het gezicht van Anaëlle Wiard, de Belgische captain in de derde wedstrijd tegen Marseille Beach Team! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

In het eerdere duel op de dag maakten het Russische WFC Zvezda en het Oekraïense BSC Mryia 2006 er een doelpuntenrijke wedstrijd van. Het werd maar liefst 5-5. In dit geval beslissen de strafschoppen over de winnaar en WFC Zvezda won die epiloog met 2-1.

Een beeld uit WFC Zvezda (hier in de rode trui en de zwarte broek) tegen BSC Mryia 2006. Daar moesten de strafschoppen voor de beslissing zorgen! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

U kan alles verder blijven volgen via:

Website Beachsoccer

Meer info over dit tornooi kan U ook nog vinden via:

Fb Belgian Beach Soccer

Herbekijk het volledige duel van La New Team BS Brussels tegen Marseille Beach Team met dank aan Beach Soccer World Wide:

Beach Soccer TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share