Share

Na Raymond Goethals, Michel De Wolf, Jürgen Cavens, Eric Gerets, Michi Batshuayi en Gunter Jacob, die recent aangesteld werd als sportief directeur bij Olympique Marseille, heeft nu ook het pas naar het hoogste niveau gepromoveerde vrouwenteam van de club een link met België. Sara Yüceil, de voorbije twee seizoenen Belgisch kampioen met Standard, heeft namelijk per 1 augustus 2016 een overeenkomst onderschreven om voor l’OM Féminines in de Franse D1 Féminine uit te komen. De Belgian Red Flame is 1 van de 10 nieuwe aanwinsten bij de club!

Sara Yüceil , vierde van links, met haar nieuwe ploeggenoten bij OM Féminines! Foto - (c)  Meryll Vian / OM.net 2016

Sara Yüceil , vierde van links, met haar nieuwe ploeggenoten bij OM Féminines! Foto – (c) Meryll Vian / OM.net 2016

Sara Yüceil, geboren op 22 juni 1988, begon in België te voetballen bij Braine vooraleer ze nadien als jongere bij Fémina White Star Woluwe terechtkwam. Vervolgens ging het via KVK Tienen en opnieuw FWS Woluwe naar OH Leuven om uiteindelijk in 2014 bij Standard terecht te komen en de eerste landstitels te vieren. Op 28-jarige leeftijd begint Sara Yüceil, die een Turkse vader en Engelse moeder heeft, aan een nieuw avontuur in Marseille en dat onder leiding van trainer Christophe Parra. De redactie wenst haar veel succes bij haar nieuwe uitdaging!

Dit is het oefenprogramma voor Sara Yüceil met OM in augustus 2016:
13/08/2016: Montpellier – OM (18u, Stade Pagnetti in Cavaillon);
20/08/2016: AS Saint-Etienne – OM (16u, in Cornas, Ardèche);
27/08/2016: Nîmes Métropole Gard (D2) – OM (17u, Stade des Costières);
03/09/2016: Toulon – OM (16u, Stade Bon-Rencontre, Toulon);

De competitie voor OM Féminines begint met twee uitwedstrijden. Op zondag 11 september 2016 gaat het op bezoek bij die een andere nieuwkomer Bordeaux (aftrap 15 uur) terwijl het op zondag 25 september 2016 uit speelt bij Paris Saint-Germain ook met aftrap om 15 uur. OM speelt voor het eerst thuis in de D1 Féminine op zondag 2 oktober 2016 tegen verliezend bekerfinalist Montpellier.

Lees nog meer hierover en over het vrouwenteam van Olympique Marseille via:

Website OM Féminines

Share