Op donderdag 16 september 2016 hebben de Belgian Red Flames wellicht een beslissende stap gezet richting EK-kwalificatie. Het team van bondscoach Ives Serneels won op bezoek bij Servië en speelt op dinsdag 20 september 2016 nog het duel om de eerste plaats tegen Engeland!

België kwam in het bijzonder warme Servië (het was 29 graden toen onder leiding van scheidsrechter Efthalia Mitsi de wedstrijd door het thuisland op gang werd getrapt) al na 13 minuten op voorsprong toen Tessa Wullaert op rechts Nevena Damnjanovic uitspeelde en de perfecte voorzet afleverde richting Tine De Caigny die aan de tweede paal knap en zuiver binnenkopte (0-1). Op het halfuur lieten de Belgian Red Flames zich echter verrassen toen een voorzet van Vesna Smiljkovic over Aline Zeler in het centrum van het strafschopgebied bij Mirela Tenkov terechtkwam en zij de bal zuiver in de hoek voorbij Justien Odeurs kopte (1-1, 31ste minuut). Onmiddellijk na de pauze zorgde Laura Deloose met een schot met links vanop ruim dertig meter opnieuw voor een voorsprong. Doelvrouw Ana Ivanov kon de bal niet klemmen en zo stond het 1-2! De Belgian Red Flames werden zegezeker toen Janice Cayman vanop eigen helft oprukte en Elke Van Gorp in de diepte bediende. De topscorer van KAA Gent Ladies en de Super League was sneller dan de ingevallen Vajda Orsoja en kon de bal voorbij de uitgekomen Ana Ivanov in doel deponeren voor het doelpunt dat meer dan waarschijnlijk ook zekerheid bezorgt over de EK-kwalificatie (1-3, 74ste minuut). De Belgian Red Flames weten na de kwalificatiewedstrijden van vrijdag in de andere groepen of ze zich eventueel via een tweede plaats rechtstreeks geplaatst hebben voor de eindronde. Ze spelen in elk geval op dinsdag 20 september 2016 om 19 uur in Leuven tegen Engeland voor de groepswinst!

Dit waren de uitslagen op donderdag 16 september 2016:
Servië – België 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 13′ Tine De Caigny 0-1, 31′ Mirela Tenkov 1-1, 52′ Laura Deloose 1-2, 74′ Elke Van Gorp 1-3.