Terwijl de aandacht ging naar de Belgische clubs in de UEFA Europa League speelde het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam op het veld van Notts County haar voorlaatste EK-kwalificatieinterland thuis tegen Estland.

Engeland nam al in de eerste helft afstand van Estland, dat ook in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd richting Nederland niet wist te scoren, dankzij doelpunten van Danielle Carter (1-0, 9de minuut), Jill Scott (2-0, 13de minuut) en opnieuw Danielle Carter (3-0, 17de minuut). Na de pauze maakte Danielle Carter van Arsenal haar hattrick vol (4-0, 56ste minuut) vooraleer Karen Carney in de toegevoegde tijd vanop de strafschopstip de eindstand op het bord zette (5-0, 90ste + 4′ minuut). Engeland blijft zo na 7 speeldagen in groep 7 leider met 19 punten, twee meer dan de Belgian Red Flames die eerder op de dag met 1-3 wonnen op bezoek bij Servië. Toekomende dinsdag ontvangt België om 19 uur op Den Dreef in Leuven Engeland in een rechtstreekse duel om de eerste plaats

Dit waren de uitslagen op donderdag 16 september 2016 in groep 7:
Servië – België 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 13′ Tine De Caigny 0-1, 31′ Mirela Tenkov 1-1, 52′ Laura Deloose 1-2, 74′ Elke Van Gorp 1-3.

Engeland – Estland 5-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 9′ Danielle Carter 1-0, 13′ Jill Scott 2-0, 17′ Danielle Carter 3-0, 56′ Danielle Carter 4-0, 90′ + 4′ Karen Carney 5-0 op strafschop.

Bosnië-Herzegovina – Servië;
België – Engeland (om 19 uur in Leuven).

Herbekijk Servië – België met dank aan de KBVB:

* In groep 4 won Zweden thuis met 2-1 tegen Slovakije waardoor de verliezende Olympische finalist inmiddels als groepswinnaar ook zeker is van deelname aan het EK 2017 in Nederland!

Dit zijn overigens de Belgische uitslagen op de eerste speeldag in de UEFA Europa League:
RSC Anderlecht – Qäbälä 3-1;
Rapid Wenen – KRC Genk 3-2;
Standard – Celta de Vigo 1-1;
Braga – KAA Gent 1-1.

Op woensdag verloor Club Brugge zijn eerste duel in de UEFA Champions League thuis tegen Leicester City met 0-3!