Share

Leo Van der Elst, de ex-Rode Duivel die op het WK 1986 in Mexico België voorbij Spanje naar de halve finales trapte, wordt in het toekomende seizoen assistent-coach van vrouwelijk blauw-zwart.

Met zijn team Yvoir nam Leo Van der Elst het in het verleden al eens op tegen vrouwelijk paars-wit! Nu gaat hij echt aan het werk in het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) RTBf.be

Leo Van der Elst, geboren op 7 januari 1962, speelde zelf tussen 1984 en 1988 meer dan 120 competitiewedstrijden voor Club Brugge waarin hij ook 30 doelpunten lukte. Hij speelde ook in het buitenland bij FC Metz en RKC Waalwijk. In de voorbije jaren trainde hij voor het RTBf-programma ‘Les Héros du Gazon’ o.a. FC Yvoir en Pessoux, vierde provincialers uit de provincie Namen! Nu wordt hij dus assistent van Ingrid De Rycke bij Club Brugge in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal!

Bekijk nog eens de strafschoppen uit Spanje-België in de kwartfinale van het WK 1986 in Mexico (22 juni 1986 in Puebla) met de beslissende van Leo Van der Elst na 9.03 met dank aan het Sportarchief van de VRT:


Voor nog meer over het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share