Share

Op de dag dat Lionel Messi, de voetbalvirtuoos van FC Barcelona en Argentinië, 30 jaar wordt kondigt zich een bijzonder boeiend sportweekend aan zowel op als naast het sportterrein!

Er is allereerst onder het motto ‘de jeugd is de toekomst’ de verkiezing van de nieuwe voorzitter bij de KBVB. Nu François De Keersmaecker (59) de eer uiteindelijk aan zichzelf hield wordt er aan de Houba de Strooperlaan gekozen voor Gérard Linard (74) of Gilbert Timmermans (72). Ook nog dit weekend is er op zondag 25 juni 2017 de bekendmaking van de selektie van de Belgian Red Flames voor het EK 2017 in Nederland. Wie zit er bij de 23 van bondscoach Ives Serneels en wie niet? Voor de fans van het Belgische vrouwenvoetbal een item waar ze al enkele maanden mee bezig zijn. In Rusland staan op zaterdag en zondag de slotwedstrijden van de groepsfase op het programma met in groep A het duel tussen Europees kampioen Portugal (met Cristiano Ronaldo) tegen Nieuw-Zeeland en mogelijk het laatste duel van gastland Rusland tegen Mexico. Ook Hugo Broos, de enige Belgische trainer ooit die een groot tornooi (de Afrika Cup) als winnaar afsloot, mag proberen om in Sochi met Kameroen voorbij wereldkampioen Duitsland te geraken terwijl Chili het op de laatste dag van de groepsfase opneemt tegen Australië.

Foto – (c) Belgian Red Panthers

Op zaterdag 24 juni 2017 spelen de Belgian Red Panthers hun belangrijkste wedstrijd in de halve finales van de Hockey World League om 16 uur in het Fallonstadion tegen Maleisië. Vooraf is er een Australië – Nieuw-Zeeland gepland en nadien komt regerend wereldkampioen Nederland in actie tegen Zuid-Korea.

Julie Vanloo en de Belgian Cats spelen de halve finale op het EK 2017 in Praag! Te zien op Sporza en RTBf! Foto – (c) Belgian Cats

Dit weekend staat verder ook de Rally van Ieper, de Grote Prijs van Europa Formule 1, de GP motorcross van Italië en het BK wielrennen voor vrouwen en mannen in Antwerpen op het programma maar het wordt voor vele sportliefhebbers vooral uitkijken naar de halve finale van de Belgian Cats tegen Spanje zaterdagavond 24 juni 2017 om 18 uur en hun medaillewedstrijd op zondag tegen Frankrijk of Griekenland! Zorgen zij voor de kroon op het werk na een fantastisch sportief avontuur in Praag? Het wordt hen van alle kanten in elk geval enorm gegund! Go for it Belgian Cats! Go!!!

Lees meer over François De Keersmaecker via:

KBVB

Lees meer over de Belgian Cats:
Vrouwenteam.be

Lees meer over de Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de Belgian Red Panthers:

Vrouwenteam.be

Share