Share

Sparkle-winnares 2017 Lien Mermans, die vorig seizoen in Leuven haar laatste interland speelde voor de Belgian Red Flames tegen Schotland en daarin ook nog een doelpunt scoorde, verlaat deze zomer bekerfinalist KRC Genk Ladies. Ze gaat volgend seizoen uitkomen in de Belgische eerste klasse!

Lien Mermans dribbelt Ellen Charlier en Noémie Gelders uit tijdens de bekerfinale 2018 in Eupen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De keuze van de 27-jarige spelmaker is gevallen op VC Moldavo, het voorbije seizoen 5de in de eerste klasse, waar ze met Merel Groenen en Jacqueline Van Velthoven ook twee ex-ploeggenoten van Lierse terug zal vinden. Lien Mermans speelde in haar voetbalcarrière achtereenvolgens bij Dessel Sport, Vlimmeren, DVC Eva’s Tienen, Lierse SK waar ze tweemaal de Beker van België won (2015 en 2016) en sinds 2016 KRC Genk Ladies. In de kleuren van die club werd ze een jaar geleden verkozen tot Sparkle 2017, de prijs voor de beste speelsters in de Belgische Super League.

Lien Mermans was het vaste nummer 14 bij de Belgian Red Flames. Hier zie je haar aan de bal in haar laatste interland met de Schotse Lizzie Arnot in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zaterdag 5 september 2009 maakte ze in het Roemeense Campina haar debuut bij de toen nog Rode Duivelinnen met een invalbeurt voor Femke Maes in de 88ste minuut tegen Roemenië. Ze kwam tot 48 caps en 9 goals (haar laatste in haar laatste interland tegen Schotland op dinsdag 11 april 2017) toen ze kort nadien plots en tegen alle verwachtingen in even moest stoppen met voetballen vanwege een lichte ontsteking ter hoogte van de hartspier. Daardoor moest ze na een sterk seizoen bij KRC Genk Ladies afhaken voor het EK 2017 in Nederland. Het voorbije jaar keerde Lien Mermans terug bij de Limburgse club die ze nu dus verlaat voor een nieuwe uitdaging bij VC Moldavo waar ze met haar ervaring en haar klasse haar medespeelsters en de club verder kan helpen groeien!

Lees over Lien Mermans, de winnares van Sparkle 2017:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share