Share

6 weken voor de start van het EK 2017 in Nederland vond in het Thermae Palace van Oostende de 3de editie van The Sparkle, de verkiezing van de beste vrouwelijke voetballer, plaats.

Oostende, de Europese sportstad 2017, zag 4 dagen eerder het plaatselijke KVO van voorzitter Marc Coucke en trainer Yves Vanderhaeghe in de Versluys Arena voor het eerst een Europees ticket pakken thuis tegen KRC Genk (3-1). Het was een speelster van KRC Genk Ladies die door een jury bestaande uit clubverantwoordelijken, trainers, volgers en journalisten verkozen werd tot Sparkle 2017. Na Tessa Wullaert in 2015 (toen nog bij Standard), Aline Zeler in 2016 (eveneens Standard), komt de technisch vaardige spelverdeelster en Belgian Red Flame Lien Mermans nu ook op de erelijst van de trofee voor de beste speelster in de Belgische nationale competitie te staan! Zij hield Imke Courtois van landskampioen Standard en Stephanie Suenens (KSK Heist) achter zich!

Davinia Vanmechelen (Standard), Lien Mermans (KRC Genk Ladies) en Lisa Lichtfus (Standard). Van links naar rechts de belofte van het jaar, de beste voetballer van het jaar en de beste doelvrouw van het jaar met hun trofee in Oostende! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Landskampioen Standard ging wel met de andere trofeeën lopen namelijk die van beste keeper waar Lisa Lichtfus verkozen werd boven het duo Diede Lemey (RSC Anderlecht) en Lynn Senaeve (KSK Heist). Zij werd daar de opvolgster van Nicky Evrard (winnares 2015) en Justien Odeurs (winnares 2016). Ook de trofee voor beste belofte ging naar Standard. Davinia Vanmechelen haalde het hier voor het duo Tine De Caigny (RSC Anderlecht) en Anais Bey Temsamani (OH Leuven). Davinia Vanmechelen is de 3de naam op de erelijst na Julie Biesmans (winnares 2015) en Tine De Caigny (winnares 2016).

Sanne Schoenmakers (Standard) was de topschutster van de Super League 2016-17! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Met Sanne Schoenmakers (Standard) en Annelies Van Den Steen (VC Dames Eendracht Aalst) kregen ook de topschutters uit de Super League en de eerste klasse een trofee!

Annelies Van Den Steen (VC Dames Eendracht Aalst) was de topschutster in de Belgische eerste klasse 2016-17! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het wordt nu al uitkijken naar de volgende editie na afloop van de competitie 2017-18!

Voor nog meer over de Super League 2016/17:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de eerste klasse 2016/17:
Vrouwenteam.be

Bekijk ook de reportage op Focus-WTV van zondag 4 juni 2017:
WTV.be

Bekijk de reportage op Sportweekend van zondag 4 juni 2017:
Sportweekend

Share