Share

Op woensdag 9 september 2020 begint voor La New Team BS Brussels de Women’s Euro Beach Soccer Winners Cup 2020, ook bekend als de Champions League Beach Soccer in het Portugese Nazaré. Met Anaëlle Wiard van SC Eendracht Aalst is er een ex-Belgian Red Flame en een speelster uit de Women’s Scooore Super League aanwezig. Ook Morgane Moreaux speelt in de nationale reeksen van het vrouwenvoetbal namelijk bij de kersverse eersteklasser ASE De Chastre.

In deze vijfde editie, de vierde in Nazaré, komt er in elk geval bij de vrouwen een nieuwe winnaar uit de bus want AIS Playas de San Javier uit Spanje, de winnaar van vorig jaar, is door de coronacrisis niet in Nazaré geraakt. Er wordt vanaf woensdag 9 september 2020 in een groep met 5 teams gespeeld en de tegenstanders van La New Team BS Brussels, de eerste Belgische deelnemer ooit aan deze Europese eindronde, zijn Marseille Beach Team (uit Frankrijk), Mriya 2006 BSC (Oekräine), CFP Cáceres Femenino (uit Spanje) en WFC Zvezda (uit Rusland), dat in 2018 Europees kampioen was. Eerdere winnaars waren Havana Shots Aargau (in 2017) en Grasshoppers (in 2016 in het Italiaanse Catania), allebei teams uit Zwitserland.

La New Team BS Brussels begon al flink te oefenen in afwachting van de start van het tornooi! Foto – (c) La New Team BS Brussels

La New Team BS Brussels begint met een wedstrijd tegen Mriya 2006 BSC uit Oekraïne op woensdag 9 september 2020, de dag nadien ontmoet het CFP Cáceres Femenino uit Spanje, op vrijdag staat de ontmoeting met Marseille Beach Team op het programma en La New Team BS Brussels sluit af op zaterdag 12 september 2020 met een duel tegen een ex-winnaar WFC Zvezda uit Rusland.

De captain Tracy Vander Beken ziet het helemaal zitten! Foto – (c) La New Team BS Brussels

Dit is dus het volledige speelschema voor La New Team BS Brussels in het Portugese Nazaré:

Woensdag 9 september 2020 om 15 uur (14u lokale tijd):

Mriya 2006 BSC (Oek) – La New Team BS Brussels;

Donderdag 10 september 2020 om 15 uur (14u lokale tijd):

CFP Cáceres Femenino (Spa) – La New Team BS Brussels;

Vrijdag 11 september 2020 om 16u30 (15u30 lokale tijd):

Marseille Beach Team (Fra) – La New Team BS Brussels;

Zaterdag 12 september 2020 om 15u (14u lokale tijd):

La New Team BS Brussels – WFC Zvezda (Rus);

Meer info ook over dit tornooi en over het mannenteam, dat op dinsdag 8 september 2020 al van start gaat, kan U vinden via:

Fb Belgian Beach Soccer

Er worden in principe ook wedstrijden uitgezonden via de website van Beach Soccer en die zijn te bekijken via:

Beachsoccer.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share