Share

Niet alleen bij het Franse Rijsel zal U het komende seizoen een aantal Belgian Red Flames samen aan het werk kunnen zien. Ook bij het Noorse Valerenga, het team dat onder leiding staat van David Brocken, Belgisch landskampioen met Lierse in 1997 en waar ook Belgian Red Flame Tine Schryvers al speelt, zal dat het geval zijn. Tine De Caigny heeft er immers voor gekozen om haar voetbalcarrière in Noorwegen verder te zetten!

Tine De Caigny, geboren 9 juni 1997, won het voorbije seizoen met Lierse haar eerste trofee in het Belgische vrouwenvoetbal de Beker van België in een finale tegen RSC Anderlecht. Voordien had ze al twee keer na mekaar de eindstrijd verloren met haar ex-team Club Brugge. Bij vrouwelijk blauw-zwart kwam ze in 2013 terecht nadat ze begon te voetballen bij FC Herleving Vrasene. Ze werd na het seizoen 2015-16 bij Lierse ook verkozen als Beste Belofte Sparkle 2016!

Tine De Caigny, helemaal rechts op de foto, na het winnen van haar eerste Beker van België! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Tine De Caigny, helemaal rechts op de foto, na het winnen van haar eerste Beker van België! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Tine De Caigny speelde in de zomer van 2013 al een halve finale op het EK U17 in Zwitserland tegen Polen. Tine scoorde toen het Belgische doelpunt in de wedstrijd die met 3-1 verloren werd. België werd destijds uiteindelijk vierde.

Tine De Caigny juicht op dinsdag 25 juni 2013 na haar doelpunt in de halve finale van het EK U17 tegen Polen! Foto - Sportpix.be/David Catry

Tine De Caigny juicht op dinsdag 25 juni 2013 na haar doelpunt in de halve finale van het EK U17 tegen Polen! Foto – Sportpix.be/David Catry

Ze kwam ook uit voor de Belgische U19 maar op zaterdag 8 februari 2014 vierde ze al haar debuut als Belgian Red Flame in Oostakker toen ze tijdens het vriendschappelijke duel tegen Polen na 64 minuten mocht invallen. In haar tweede interland, de WK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen Griekenland scoorde ze meteen twee keer. Twee jaar later heeft ze al 17 interlands en 6 doelpunten achter haar naam staan. De redactie wenst Tine De Caigny, die in principe voor anderhalf seizoen in Noorwegen zal blijven, veel succes bij haar nieuwe uitdaging!

Lees nog meer over de transfer van Tine De Caigny naar Valerenga via:
Website Valerenga IF

Lees meer over Tine De Caigny als beste belofte Sparkle 2016:
Vrouwenteam.be

Share