Share

Nog voor de uitzwaaiwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tussen België en Noorwegen begon stond in het stadhuis van Oostende de tweede editie van Sparkle op het programma. Op deze zondag 5 juni 2016 zouden de opvolgers van de winnaars van vorig jaar Julie Biesmans (beste belofte), Nicky Evrard (beste doelvrouw) en Tessa Wullaert (Sparkle 2015) bekendgemaakt worden.

Alle genodigden wachten met spanning het verdict af in het stadhuis van Oostende! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Alle genodigden wachten met spanning het verdict af in het stadhuis van Oostende! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Allereerst kreeg de topschutster van het seizoen 2015-16 in eerste klasse haar trofee. Lucinda Michez van Kontich scoorde 20 keer en was dus de eerste winnaar van deze nieuw in het leven geroepen trofee.

Lucinda Michez (Kontich) was de beste schutter in de Belgische eerste klasse! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Lucinda Michez (Kontich) was de beste schutter in de Belgische eerste klasse! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Als beste belofte waren er met Davinia Vanmechelen (Standard), Elke Van Gorp (Lierse) en Tine De Caigny (Lierse) nog 3 kandidaten. 66% kans dus dat de winnaar uit het team van bekerwinnaar Lierse kwam en daar ging de trofee ook naar toe want het was Tine De Caigny die in deze categorie de meeste stemmen verwierf.

Belgian Red Flame Tine De Caigny van Lierse kreeg de trofee van beste belofte! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Belgian Red Flame Tine De Caigny van Lierse kreeg de trofee van beste belofte! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Voor beste doelvrouw ging het tussen de winnares van vorig seizoen Nicky Evard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (RSC Anderlecht) en Justien Odeurs (Lierse). Ook hier ging de trofee naar bekerwinnaar Lierse want Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames, kreeg het meeste stemmen achter haar naam.

Justien Odeurs (Lierse) werd verkozen tot beste doelvrouw van 2016. Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Justien Odeurs (Lierse) werd verkozen tot beste doelvrouw van 2016. Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Tenslotte was het uitkijken wie Tessa Wullaert mocht opvolgen als Sparkle of Best Belgian Female Player of the Year 2016! Elien Van Wynendaele van KAA Gent Ladies leek ondanks haar sterke seizoen bij de vrouwelijke Buffalo’s de outsider terwijl Jana Coryn met haar vele doelpunten voor Lierse in de Super League en in de gewonnen bekerfinale met als gevolg een transfer naar het Franse Lille OSC (Rijsel) de favoriete leek. Uiteindelijk gaf het winnen van de landstitel wellicht de doorslag bij de stemgerechtigden want Aline Zeler werd verkozen tot Sparkle 2016 of beste speelster in het Belgische vrouwenvoetbal! De landskampioen won zo dankzij een van haar meest ervaren speelsters voor het tweede jaar op rij de belangrijkste individuele trofee!

Alle winnaars op een rij bij Sparkle 2016! Met van links naar rechts: Tessa Wullaert die de eerste editie won, Lucinda Michez (topschutter 1ste klasse), Justien Odeurs (beste doelvrouw), Aline Zeler (Sparkle 2016), Tine De Caigny (beste belofte). Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Alle winnaars op een rij bij Sparkle 2016! Met van links naar rechts: Tessa Wullaert die de eerste editie won, Lucinda Michez (topschutter 1ste klasse), Justien Odeurs (beste doelvrouw), Aline Zeler (Sparkle 2016), Tine De Caigny (beste belofte). Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Erelijst Sparkle 2016:

Topschutter Eerste klasse: Lucinda Michez (K. Kontich FC)

Beste Belgische belofte : Tine De Caigny (Lierse);

Beste Belgische doelvrouw: Justien Odeurs (Lierse);

Beste Belgische speelster- Trofee The Sparkle: Aline Zeler (Standard).

Lees ook nog over de eerste editie:
Vrouwenteam.be

PS: Nog melden dat België – Noorwegen op 3-2 eindigde. Romelu Lukaku bracht België al na 3 minuten op voorsprong (1-0) maar Noorwegen maakte gelijk via Joshua King (1-1, 21ste minuut). Onmiddellijk na de rust trapte Veton Berisha de bezoekers op voorsprong (1-2, 48ste minuut) maar Eden Hazard kopte op aangeven van Kevin De Bruyne de gelijkmaker binnen (2-2, 70ste minuut). Het was tenslotte invaller Laurent Ciman die het winnende doelpunt tegen de touwen kopte (3-2, 73ste minuut). Het team van bondscoach Marc Wilmots speelt het eerste duel op het WK 2016 in Frankrijk op maandag 13 juni 2016 in het Parc OL van Lyon tegen Italië.

Ada Hegerberg, de spits van UWCL-winnaar Lyon, won de Gold Ball, de trofee voor de beste voetballer (man of vrouw) begin 2016 in Noorwegen! Foto - Sportpix.be/David Catry

Ada Hegerberg, de spits van UWCL-winnaar Lyon, won de Gold Ball, de trofee voor de beste voetballer (man of vrouw) begin 2016 in Noorwegen! Foto – Sportpix.be/David Catry

Voor de volledigheid ook nog eventjes meegeven dat in januari 2016 Ada Hegerberg, die op donderdag 26 mei 2016 de UWCL won met Lyon tegen VfL Wolfsburg met Sparkle 2015 Tessa Wullaert, in Noorwegen gekozen werd tot beste speler van het land! De Gold Ball, die in Noorwegen jaarlijks wordt uitgereikt, gaat gewoon naar de beste voetballer (man of vrouw). Zij was de eerste vrouw die deze trofee won in 20 jaar! U leest dat het dus ook anders kan.

Voor nog meer foto’s rond Sparkle 2016 van Dirk Vuylsteke kan U hier terecht:
Sportpix.be

Share