Share

De Belgian Red Flames zijn op dinsdag 22 september 2015 de EK-kwalificatie richting Nederland begonnen met een klinkende overwinning! Tegen Bosnië-Herzegovina, momenteel 71ste op de FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen, maakten ze op Den Dreef in Leuven een half dozijn doelpunten!

Sparkle Red Flame Tessa Wullaert had in elk Belgisch doelpunt in Leuven een aandeel! Foto David Catry

Sparkle Red Flame Tessa Wullaert had in elk Belgisch doelpunt in Leuven een aandeel! Foto David Catry

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker was zoals aangekondigd present op het aperitief met de Belgian Red Flames, het openingsduel tegen Bosnië-Herzegovina richting EK 2017 in Nederland. Hij zag net als de aanwezige acteurs van FC De Kampioenen meteen dat er muziek zit in deze groep. De start was immers overtuigend en bij de rust stond het al 5-0. Tessa Wullaert maakte het meest indruk want zij was op deze inspirerende avond betrokken in elk doelpunt. Na 7 minuten al trapte ze een hoekschop vanop links waarbij de Bosnische linksachter Nikolina Dijakovic niets beter wist te verzinnen dan de harde bal via haar lichaam in eigen doel te devieren (1-0). Bij een hoekschop vanaf de andere rechtse kant gaf de nieuwkomer van VfL Wolfsburg de bal strak over de grond richting Cécile De Gernier. Haar ex-ploeggenote bij Standard trapte vervolgens met rechts en in één tijd voorbij Envera Hasanbegovic (2-0, 20ste minuut). Dan ging Tessa weer naar de linkerkant om nu de gemeten voorzet te geven richting Aline Zeler en na de intikker van de Belgische aanvoerster stond het na 33 minuten al 3-0. Het mooiste moest toen wel nog komen, het doelpunt van Janice Cayman. Sparkle Red Flame Wullaert gaf de bal opnieuw voor vanop links, Amela Fehatovic kopte weg en de van spits tot rechtsachter omgeschoolde speelster van het Franse Juvisy knalde met een heerlijk vluchtschot met rechts in de winkelhaak (4-0, 35ste minuut)! Ook bij doelpunt nummer vijf had Tessa een aandeel. Ze ging het strafschopgebied binnen en werd daar foutief neergehaald door Amira Spahic. De Oekraïense scheidsrechter Kateryna Zora wees naar de stip en gaf de Bosnische aanvoerster een gele kaart. Aline Zeler zette de penalty om voor haar 25ste doelpunt als Belgisch A-international (5-0, 41ste minuut).

Aline Zeler legt aan vanop de stip voor haar 25ste doelpunt voor de Belgian Red Flames! Foto - David Catry

Aline Zeler legt aan vanop de stip voor haar 25ste doelpunt voor de Belgian Red Flames! Foto – David Catry

De Belgian Red Flames leken op weg naar dubbele cijfers zeker nu ze in de tweede helft op Den Dreef naar de tribune vol Belgische fans gingen spelen. Maar plots begon de motor te sputteren. Bosnië-Herzegovina was misschien iets agressiever uit de kleedkamer gekomen maar het was vooral België dat het tempo liet zakken, achteraan te lang met vier verdedigers tegenover één ongevaarlijke spits bleef staan en iets te vaak de opening door het midden zocht. De twee keer dat rechtsachter Janice Cayman in de tweede helft wel via de flank doorbrak zorgde dat meteen voor nieuw gevaar. Tine De Caigny trapte eerst de assist vanop rechts echter van dichtbij tegen de onderkant van de lat (81ste minuut) en de toch bijzonder laat ingevallen Jana Coryn besloot van dichtbij naast (87ste minuut). Ondertussen was het wel al 6-0 geworden nadat alweer Tessa Wullaert na een mooie combinatie met de ingevallen Sara Yüceil in het strafschopgebied was opgedoken en de Bosnische doelvrouw geen andere mogelijkheid meer zag dan de topschutster van de Women’s BeNeLeague van vorig seizoen onderuit te halen. Ook Hasanbegovic kreeg daarvoor geel waarna Maud Coutereels de strafschop feilloos binnen trapte (6-0, 72ste minuut). Samengevat werd het dus een eenvoudige, logische en overtuigende overwinning die nog veel hoger had kunnen oplopen voor de Belgian Red Flames bij de start van deze nieuwe campagne.

Janice Cayman lukte tegen Bosnië-Herzegovina de mooiste goal van de avond! Foto - David Catry

Janice Cayman lukte tegen Bosnië-Herzegovina de mooiste goal van de avond! Foto – David Catry

Het tweede deel van het ‘aperitief’ tegen Bosnië-Herzegovina zal op dinsdag 27 oktober 2015 plaatsvinden in het Stadion Bilino Polje in Zenica. Het is nog niet bekend of bondsvoorzitter De Keersmaecker ook daar aanwezig zal zijn. De Belgian Red Flames gaan er wel naartoe om de tweede stap richting het EK 2017 in Nederland met succes af te ronden. Wie niet in het moeilijk bereikbare Zenica geraakt kan op maandag 30 november 2015 opnieuw op Den Dreef in Leuven terecht voor het voorgerecht tegen Servië.

Bekijk alle doelpunten uit België – Bosnië-Herzegovina met dank aan Sporza!
Website Sporza

of ook nog hier met dank aan de KBVB:

PS: Terwijl de Belgian Red Flames hun slotkwartier van de eerste helft afwerkten lukte Robert Lewandowski in de Allianz Arena van München een huzarenstukje. In 8 minuten en 58 sekonden scoorde de Poolse international maar liefst 5 keer voor Bayern München tegen VfL Wolfsburg (5-1). Bij de rust stond het nog 0-1.

Share