Share

Aangezien er bij de Belgian Red Flames een voorselectie was van 33 speelsters is het normaal dat er bij de finale beslissing van wie er wel en wie er niet mee mag naar het EK 2022 in Engeland ontgoochelden zijn. Iedere speelster verwerkt zo’n situatie op haar eigen manier.

Jassina Blom, hier tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo, moet hopen dat de Belgian Red Flames het WK van 2023 halen om aan een eerste tornooi te kunnen meedoen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De 27-jarige Jassina Blom trok na haar seizoenen bij Cercle Melle Ladies, KAA Gent Ladies, Club Brugge en Eva’s Tienen naar het buitenland om er achtereenvolgens te voetballen in Nederland bij SC Heereenveen, FC Twente en PEC Zwolle. In 2021 ging ze nog verder weg van België voetballen namelijk bij Union Deportiva Granadilla Tenerife in de Primera Iberdrola, het hoogste niveau in Spanje! Ze deed dat vooral om beter te worden als voetballer maar nu ze toch niet geselecteerd werd voor het komende EK 2022 in Engeland drukte ze woensdagavond vanuit het Proximus Basecamp in Tubeke (waar ze momenteel nog moet blijven als stand-by als er zich eventueel een blessure zou voordoen bij een van de aanvallers in de selectie) haar ontgoocheling uit op Facebook en Instagram waar het volgende te lezen staat:

Jassina Blom zal niet kunnen knallen op het komende EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

 

‘Massive disappointed.
 
My dream of going to the European Championships is over. Unfortunately, certain people are still not convinced of my qualities. I worked extremely hard last year and had hoped that this would be seen/rewarded.
 
I would like to clarify that I am not injured and only as a precaution the doctors advised me to take it easy for a while, so that I would not get a muscle tear. Meanwhile, I feel fit again and have no problems.
 
Thanks to the people who were there for me, I hope I can make you proud.
 
Thank you @shncjkl for dragging me through this disappointment, without you I would not be the person I am today. ♥️
 

Jassina Blom speelde tot op heden 19 keer voor de Belgian Red Flames waarin ze in totaal 7 doelpunten lukte. Nadat ze op weg naar het EK 2017 in Nederland thuis in Leuven 2 keer had gescoord (nadat ze pas in de 79ste minuut op het veld kwam) in een vriendschappelijk duel tegen Schotland (5-0 op dinsdag 11 april 2017) duurde het tot juni vorig jaar vooraleer ze opnieuw een doelpunt lukte voor de Belgian Red Flames, het winnende in de oefeninterland in en tegen Luxemburg (0-1 op zaterdag 12 juni 2021). In de huidige WK-kwalificatiecampagne liet ze zich echter opnieuw opmerken met 4 doelpunten in 5 invalbeurten waarbij ze in totaal 81 minuten in actie kwam. Dat is gemiddeld 1 goal om de 20 minuten en 15 seconden.

De Belgian Red Flames vervolgen op donderdag 23 juni 2022 hun oefencampagne richting het EK 2022 in Engeland met de eerste van de drie wedstrijden in Lier. De tegenstander is Noord-Ierland, aftrap om 20 uur en te zien op Play Sports en Tipik. Op zaterdag 25 juni 2022 is er de eerste Belgian Red Flames Fanday. Op zondag 26 juni 2022 volgt de tweede oefenwedstrijd in Lier tegen Oostenrijk (aftrap 17u) en op dinsdag 28 juni 2022 komt Luxemburg nog naar het Lisp op bezoek (aftrap 20u)!

Tickets voor de wedstrijden van de Belgian Red Flames en de Fanday zijn te koop via:

Website RBFA / KBVB – Tickets

Lees over het komende EK ook nog via:

BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share