Op zondag 11 september 2016 was het uitkijken naar de start van de Franse competitie. Belgian Red Flame Sara Yüceil debuteerde met Marseille in de D1 Féminine op bezoek bij Bordeaux terwijl Jana Coryn, Silke Demeyere en Maud Coutereels aan hun Frans competitieavontuur begonnen met Lille OSC!

De 3 Belgische speelsters van Rijsel stonden allemaal aan de aftrap in de D2 Féminine en ze wonnen hun wedstrijd de derby met Rijsel tegen FCF Arras met 1-0. Ze behaalden zo hun eerste 4 punten (jawel in Frankrijk levert een overwinning nog altijd 4 punten op) van het nieuwe seizoen. Maud Coutereels, inmiddels al captain bij haar nieuwe club, kopte even over het uur een vrije trap van Rachel Saïdi hoog tegen de touwen (1-0, 62ste minuut).

In de D1 Féminine speelde Sara Yüceil met Marseille op bezoek bij Bordeaux voor 1.474 toeschouwers gelijk. Het werd 1-1 na doelpunten van Sarah Cambot voor de thuisploeg (1-0, 13de minuut) terwijl Pauline Cousin even over het half uur wedstrijd de gelijkmaker lukte (1-1, 33ste minuut). Sara Yüceil bleef bij haar debuut in de Franse D1 Féminine 66 minuten op het veld vooraleer ze vervangen werd door de belofte Salomé Elisor. Eerder op de namiddag won UWCL-winnaar en Frans titelverdediger Lyon al met 0-9 op bezoek bij Soyaux. Eugénie Le Sommer lukte 5 van de 9 doelpunten!

In Duitsland won VfL Wolfsburg op de 2de speeldag thuis met 2-0 tegen Bayer 04 Leverkusen. Tessa Wullaert kwam in dit duel niet in actie. In de 2de Bundesliga-Noord verloor Jessy Atila met Herforder SV op bezoek bij BW Hohen Neuendorf met 3-0. Jessy Atila viel in bij de rust toen het al 1-0 stond en speelde de volledige tweede helft!

In Zweden tenslotte verloor Lorca Van De Putte, die de volledige wedstrijd speelde met Kristianstads DFF, met 2-0 op bezoek bij Linköping.