Share

Op de dag dat Nederland opgeschrikt werd door het verhaal van Vera Pauw, de ex-bondscoach van vrouwelijk Oranje, speelden de Oranje Leeuwinnen hun laatste oefenwedstrijd vooraleer ze vanaf zaterdag 9 juli 2022 hun Europese titel verdedigen op Engelse bodem. De tegenstander in de Grolsch Veste in Enschede was Finland.

Grensoverschrijdend gedrag. Het vond ook plaats in het vrouwenvoetbal en meer bepaald in Nederland waar Vera Pauw in het NRC-Handelsblad van zaterdag 2 juni 2022 liet noteren dat ze eind de jaren ’80 verkracht is geweest door iemand die werkte voor de KNVB. Ondanks het feit dat ze dat meerdere keren had aangeklaagd werd er nooit ingegrepen, zo liet ze weten. Met dat verhaal in het achterhoofd speelde Nederland ‘s avonds op het veld van FC Twente de laatste voorbereidingswedstrijd op het EK 2022 tegen Finland. Het werd 2-0 dankzij een dubbel van Vivianne Miedema die zo haar doelpuntentotaal bij vrouwelijk Oranje in haar 111de interland op 94 bracht!

Bekijk de samenvatting rond Nederland – Finland met dank aan Ons Oranje / KNVB / NOS:

Luister naar Vivianne Miedema (Arsenal en Nederland) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Jackie Groenen (Manchester United en Nederland) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Daniëlle van de Donk (Olympique Lyonnais en Nederland) met dank aan Luc Calleeuw:

Lees ook nog het verhaal rond Vera Pauw via het NRC-Handelsblad:

Website NRC Handelsblad

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share