Share

Vlak voor het vertrek naar het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland maakte OH Leuven nog een belangrijke transfer bekend. Nadat Shari Van Belle al overkwam van KAA Gent Ladies gaat nu ook Nicky Evrard, de doelvrouw van de Belgian Red Flames, het Leuvense doel verdedigen.

Nicky Evrard, hier klemvast bij de Belgian Red Flames in het oefenduel op Molineux in Wolverhampton tegen Engeland! Foto – (c) Sportpix.be : Sevil Oktem

Nicky Evrard werd aangekondigd voor een nieuw avontuur in Spanje maar uiteindelijk blijft ze in eigen land, niet bij haar meest vetrouwde club KAA Gent Ladies maar wel bij OH Leuven dat op die manier wel kleur bekent in de ambities om in het komende seizoen de titel binnen te halen. Eerder kwamen immers ook al Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Nurija van Schoonhoven (FC Twente) en Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) het team van Jimmy Coenraets versterken.

Nicky Evrard begon haar carrière bij Racing Strijpen en SK Munkzwalm vooraleer ze in 2011 de overstap maakte naar Cercle Melle. Onder de vlag van KAA Gent Ladies werd ze ook nationaal bekend. Als doelvrouw met voetballende kwaliteiten, maakte ze op zaterdag 2 juni 2013 haar debuut bij de Belgian Red Flames in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne (3-0).  In 2017 trok ze voor het eerst de grens over naar FC Twente en nadien nog verder van huis naar Spanje. Maar het avontuur bij Sporting Huelva werd een afknapper. Na haar terugkeer bij KAA Gent Ladies leek ze daar voor de rest van haar carrière te zullen blijven.  Op zondag 26 juni 2022 speelde ze in Lier tegen Oostenrijk haar 51ste interland. Tijdens het vorige EK 2017 in Nederland was ze bankzitter. Op het EK 2022 in Engeland is ze normaal gezien de nummer één en na haar terugkeer uit Engeland zal ze dus te bewonderen zijn bij OHL Women!

Lees nog meer over de transfer van Nicky Evrard via:

Website OHL Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share