Share

Na twee EK-deelnames en een eerste optreden op een WK-eindronde de voorbije zomer in Canada gaat het Nederlandse nationale vrouwenteam een interessante periode tegemoet met het Olympisch kwalificatietoernooi in eigen land begin maart volgend jaar op weg naar de Spelen in Rio 2016 en het EK Vrouwenvoetbal 2017 voor eigen publiek waarvoor Nederland als gastland en organisator rechtstreeks geplaatst is.

Na het beëindigen van de overeenkomst met Roger Reijners moest de KNVB echter op zoek naar een nieuwe bondscoach en het heeft die inmiddels gevonden. Vanaf donderdag 1 oktober 2015 begint de 45-jarige Arjan van der Laan, die overkomt van Topklasser FC Lisse, als hoofdtrainer van de Oranje Leeuwinnen aan een overeenkomst die loopt tot en met het Europees Kampioenschap 2017 in Nederland, zo meldt de persafdeling van de KNVB op donderdag 24 september 2015.

Ziehier het verdere officiële bericht:

“Van der Laan is een talentvolle coach en heeft de ambities die wij zoeken,” zegt Minke Booij, manager vrouwenvoetbal van de KNVB. “Als coach heeft hij de vastberadenheid en energie om te gaan voor het hoogst haalbare en de wil om zichzelf elke dag te ontwikkelen. Die drive sluit aan bij het team en de KNVB. Bovendien brengt hij goede ervaring met zich mee vanuit het topvoetbal.”

De nieuwe bondscoach Van der Laan zegt zelf over zijn aanstelling: “Het is een eer om als bondscoach aan de slag te gaan. De KNVB heeft de ambitie om structureel aanwezig te zijn op eindtoernooien en uiteindelijk toe te werken naar een plek bij de top vijf van Europa. Het is fantastisch om daaraan te mogen bijdragen en ik kijk uit naar het eerste moment dat ik met het team op het trainingsveld sta.”

In een notedop kan U ook even de voetbalcarrière van Arjan van der Laan bekijken:

Arjan Van der Laan speelde 423 duels in het betaald voetbal, waarin hij 89 keer scoorde. Hij kwam uit voor Sparta Rotterdam, FC Twente, ADO Den Haag en FC Dordrecht. Na zijn actieve loopbaan werd hij jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam en liep hij stage bij N.E.C. Vervolgens was hij trainer van Jong Sparta Rotterdam en assistent-trainer bij het eerste elftal. Twee keer bekleedde hij bij die club op tijdelijke basis de functie van hoofdcoach. In 2014 maakte hij de overstap naar FC Utrecht, waar hij jeugdtrainer werd en assistent bij het beloftenelftal. Daarna werd hij hoofdtrainer bij Topklasser FC Lisse.

Nog melden dat de nieuwe bondscoach van Nederland op vrijdag 2 oktober 2015 bij de KNVB in Zeist officieel wordt voorgesteld.

Share