Share

Op donderdag 4 augustus 2022 maakte Lierse bekend dat Hilde Clessens, op dit moment nog eindverantwoordelijke van het vrouwenvoetbal bij Lierse, vanaf midden augustus dit jaar de opvolgster wordt van Audrey Demoustier als bondscoach van de Belgian Red Flames U17.

Audrey Demoustier, na een korte periode bij de KBVB, opnieuw gelukkig bij FWS Woluwe als enige vrouwelijke coach in het derde seizoen van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Audrey Demoustier maakte al enige tijd geleden bekend dat ze de KBVB vaarwel zegde en dat ze opnieuw aan de slag ging als coach van Fémina White Star Woluwe in de Women’s Scooore Super League. Met die club is ze in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen dat op vrijdag 12 augustus 2022 start met een thuisduel tegen KRC Genk Ladies. De KBVB moest dus op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de Belgian Red Flames U17 en de keuze viel dus op Hilde Clessens die haar nieuwe functie zal blijven combineren met haar activiteiten bij Lierse.

Hilde Clessens op zondag 17 april 2016 in ‘t Kuipje van Westerlo toen ze als assistente van Daniel Simmers voor het tweede jaar op rij de Beker van België won! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hilde Clessens is geen onbekende in het Belgische vrouwenvoetbal. Ze was als jeugdspeelster actief bij St-Jozef Rijkevorsel en voor Teamsport Beerse. Nadien speelde ze ook voor RWD Herentals, Eva’s Kumtich, Lentezon Beerse, Standard, KVK Tienen waarmee ze in 2008 zowel Belgisch kampioen werd als de Beker van België won en voor Vlimmeren Sport.

Als coach promoveerde ze met K. Achterbroek VV meteen naar de hoogste klasse. Daarna werd ze de opvolgster van Tamara Cassimon bij WB Sinaai Girls om vervolgens assistent-coach te worden bij Lierse in de Women’s BeNeLeague en met Daniel Simmes als hoofdtrainer twee jaar op rij (2015 en 2016) de Beker van België te winnen. Vanaf 2016/17 werd ze hoofdcoach bij de vrouwen van KFC Turnhout. Daarnaast was ze ook al Provinciaal coördinator bij Voetbal Vlaanderen terwijl ze van opleiding een regentes lichamelijke opvoeding is.

Lees nog meer hierover via:

Website Lierse

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Belangrijke update: Hilde Clessens zou uiteindelijk niet de hoofdcoach van de Belgian Red Flames U17 worden maar de assistente van Thomas Jansen, die naast de U23 ook de U17 mag leiden in het seizoen 2022/23! De KBVB wacht echter nog met de informatie naar buiten te brengen.

 

 

 

Share