RSC Anderlecht, vorig jaar winnaar van de dubbel in het Belgische vrouwenvoetbal, mocht op vrijdag 12 augustus 2022 de competitie uiteindelijk openen in het Lotto Park tegen SC Eendracht Aalst Ladies. Voor het vertrek naar Polen waar het volgende week de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League speelt won vrouwelijk paars-wit onder leiding van de nieuwe coach Dave Mattheus eenvoudig.

Dave Mattheus won zijn eerste competitiematch in het Lotto Park met RSC Anderlecht kort voor de afreis naar Polen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Marie Minnaert ontfutselde na 7 minuten wedstrijd de bal van Marie Van Caesbroeck. De ex-speelster van Club YLA haalde uit met links en zag haar poging nog gered door Hazel Engelen (ex-RSC Anderlecht). Esther Buabadi stond echter op de goede plaats om in de rebound en met de rechtervoet het eerste doelpunt van de nieuwe competitie aan te tekenen (1-0, 7de minuut). Bij de warme temperaturen vielen er niet veel kansen te noteren. Op aangeven van Sarah Wijnants mikte Esther Buabadi voor de drankpauze nog op Hazel Engelen. Dan maakte Chanel Vandenhouwe een fout in de zestien op Lola Wajnblum. Stefania Vatafu trapte de elfmeter met haar rechtervoet rechts van de bezoekende doelvrouw tegen de netten (2-0, 36ste minuut). Voor de rust miste de thuisploeg nog een resem kansen en het trof via de Amerikaanse aanwinst Alexis Thornton op aangeven van Stefania Vatafu ook nog de lat.

De Amerikaanse Alexis Thornton, die hier Esther Buabadi feliciteerde met haar eerste doelpunt, trof bij haar debuut voor RSC Anderlecht de lat! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. RSC Anderlecht met de Nederlandse Jill Duijzer in doel viel aan, SC Eendracht Aalst probeerde de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Hazel Engelen bracht redding op pogingen van Sarah Wijnants en Marie Minnaert. Lieselot De Kegel was haar behulpzaam bij een kopbal van dichtbij van Charlotte Tison, Esther Buabadi trapte eerst nog naast om uiteindelijk iets over halfweg de tweede helft de assist te geven voor het derde doelpunt van de avond en het eerste officiële van Marie Minnaert voor RSC Anderlecht (3-0, 68ste minuut). Sarah Wijnants vond daarna nog de Aalsterse doelvrouw op haar weg en ze trof ook nog de lat terwijl Michelle Colson nog een kopbal op de lijn gered zag door opnieuw Lieselot De Kegel. RSC Anderlecht won zo thuis redelijk eenvoudig tegen SC Eendracht Aalst Ladies. Volgende donderdag 18 augustus 2022 wacht in Polen een andere tegenstander die wellicht voor meer problemen zal zorgen dan het team van Gunther Bomon.

Bekijk een samenvatting van RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies dankzij RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies via: