Op zaterdag 20 augustus 2022 mocht SC Eendracht Aalst Ladies in het Pierre Cornelisstadion Sporting de Charleroi ontvangen. Na het bezoek aan de regerende landskampioen en bekerhouder RSC Anderlecht op de openingsdag kregen de vrouwelijke Ajuinen op de tweede speeldag in de Women’s Lotto Super League dus een wedstrijd met op papier mogelijkheden maar dat was wellicht ook de gedachtengang bij de bezoekers die net als Aalst toch een gedaanteverwisseling ondergingen in het tussenseizoen.

Bijna klaar voor de aftrap met scheidsrechter Ruben Calluy en zijn assistanten Robby Celis en Tom Verheye met beide captains Lieselot De Kegel (Aalst) en Alysson Duterne (Sporting de Charleroi). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SC Eendracht Aalst Ladies kreeg er met Hazel Engelen en Marie Van Caesbroeck twee pionnen bij van vrouwelijk paars-wit maar dat was met Francesca Lueya en Iman Gala, allebei uit het beloftenteam, ook bij de bezoekers het geval alhoewel de nieuwe coach Lionel Vitrant er ook een kwartet Franse speelsters erbij kreeg waaronder de zussen Camille en Leila Seret terwijl Jennifer Bouchenna na een lange afwezigheid nu wel helemaal terug speelklaar is bij de vrouwelijke Zebra’s.

Vier nieuwe speelsters uit Frankrijk bij Sporting de Charleroi met van links naar rechts Anaïs Mare, Camille Seret, Dilara Soley Deli en Leila Seret. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De thuisploeg die mocht aftrappen via Yente Van Den Bossche begon het best aan de wedstrijd met een poging van Annelies Van Loock in de haak van het zijnet (6de minuut) en vervolgens na een fout van Dilara Dely op Stephanie Suenens een vrije trap van Loes Van Mullem die aan de tweede paal knap binnengekopt werd door Marie Van Caesbroeck (1-0, 9de minuut). Drie minuten later had Aalst de voorsprong kunnen verdubbelen maar noch Sheila Broos, noch Loes Van Mullem konden alleen voor doelvrouw Ambre Collet de voorzet van Ulrike De Frère de juiste richting geven. De bal ging naast!

Sheila Broos en Loes Van Mullem zien kort na het openingsdoelpunt de tweede treffer naast gaan! Foto – (c) Sportpix.be / Karl Holvoet

Na het kwartier dan een eerste schot van de bezoekers via Jennifer Bouchenna met rechts nipt naast (18de minuut). Voor de eerste drankpauze noteerden we ook nog twee pogingen van Ulrike De Frère (vanop links op de keeper en daarna op voorzet van Stephanie Suenens hoog over het doel) met tussenin een poging van de bezoekende captain Alysson Duterne maar te zwak om Hazel Engelen te verontrusten. De coach van de bezoekers was duidelijk niet tevreden over het aanvallend compartiment van zijn team en dus bracht hij Coline D’Haeyer in voor Iman Saki (ex-SC Eendracht Aalst Ladies). Het had effect want Charleroi werd vanaf dan toch gretiger in de aanval. De mogelijkheden kwamen er kort voor de rust via tweemaal Perrine Balant, tweemaal Alysson Duterne, Jennifer Bouchenna en Coline D’Haeyer. Ze gingen naast of eindigden in de handen van Hazel Engelen! SC Eendracht Aalst Ladies was in het derde kwartier enkel nog gevaarlijk via Stephanie Suenens met een schot hoog over doel en eentje dat knap over haar eigen doel in hoekschop getikt werd door Ambre Collet terwijl de kopbal van Chanel Vandenhouwe bij de daaropvolgende corner te zwak was! Halfweg stond het in het warme en zonnige Aalst na een aangenaam kijkstuk 1-0.

Hazel Engelen keepte een goeie wedstrijd en hield voor het eerst ook de nul op het bord voor SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het begin van de tweede helft was voor een gretig Charleroi met een voorzetschot van Alysson Duterne en een schot over doel van Jennifer Bouchenna. Vergis U niet de vrouwelijke Zebra’s kunnen wel degelijk voetballen alleen de afwerking staat in dit seizoensbegin nog niet op punt. Ook Coline D’Haeyer stelde Hazel Engelen nog op de proef zonder succes. Sporting de Charleroi drukte maar het was Eendracht Aalst dat scoorde. Kort voor de tweede drankpauze bediende Loes Van Mullem knap Ulrike De Frère en na haar poging die op het uur nog over ging zorgde de ex-speelster van SV Zulte Waregem en RSC Anderlecht nu wel voor de perfecte afwerking met rechts voorbij de bezoekende doelvrouw (2-0, 67ste minuut).

Jennifer Bouchenna na een lange afwezigheid terug op het veld bij de vrouwelijke Zebra’s! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In het laatste kwart van de wedstrijd hield Aalst goed stand. Hazel Engelen was nog eens belangrijk bij pogingen van de ingevallen Anaïs Mare (75ste minuut) en Perrine Balant in hoekschop (89ste minuut). Na de daaropvolgende weggewerkte corner trapte ook Camille Seret nog naast. In de toegevoegde tijd kreeg Aalst nog een mogelijkheid maar Marie Van Caesbroeck, die dus het eerste competitiedoelpunt van dit nieuwe seizoen lukte voor de vrouwelijke Ajuinen, kopte de goed getrapte hoekschop van Loes Van Mullem naast. Het was niet meer belangrijk want SC Eendracht Aalst Ladies had onder leiding van coach Gunther Bomon de eerste driepunter van het seizoen beet. Volgende zaterdag gaat het op bezoek bij SV Zulte Waregem, dat later op de avond met 0-1 won uit bij KV Mechelen. Sporting de Charleroi ontvangt vrijdagavond al KRC Genk Ladies, dat zelf op de tweede speeldag verrassend thuis met 0-2 verloor tegen KAA Gent Ladies. Het wordt nu al uitkijken naar het resultaat van deze beide ontmoetingen in het derde seizoen van de Women’s Lotto Super League!

Ulrike De Frere en Marie Van Caesbroeck waren de eerste doelpuntenmakers voor SC Eendracht Aalst Ladies in het derde seizoen van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Tweede speeldag:

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 9′ Marie Van Caesbroeck 1-0, 67′ Ulrike De Frère 2-0.

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi via:

PS: Nog op de tweede speeldag deelden Club YLA en Standard in de televisiewedstrijd op Eleven Sports de punten in Roeselare 2-2 terwijl OHL Women thuis met 8-0 won tegen FWS Woluwe.