Op de derde speeldag bleef leider OHL Women ongeslagen nadat het met het kleinste verschil won op bezoek bij Standard in Angleur en dat dankzij een doelpunt van de ingevallen Charlotte Cranshoff.

De toss voor de wedstrijd met Maud Coutereels (links), Sari Kees (rechts) en scheidsrechter Loic Theunis met zijn assistenten! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Standard en OHL Women maakten er een pittig duel van met een eerste helft zonder doelpunten. Er waren wel enkele pogingen van o.a. Estée Cattoor (17de minuut) en Jill Janssens op aangeven van Hannah Eurlings (28ste minuut) maar die eindigden telkens in de handen van de Luikse doelvrouw Hilary Damman. Keeperstrainer Stéphane Lemmens kreeg op de bank ook de rode kaart van scheidsrechter Loic Theunis nadat hij zich mondeling verkeerd uitte na een botsing tussen Jill Janssens met de goallie van Standard (31ste minuut). Even later waren er ook gele kaarten voor de bezoekers voor Hannah Eurlings (35ste minuut) na een fout op Laura Miller en voor Zenia Mertens die Noémie Gelders onderuit haalde (41ste minuut). Net voor de rust kwam er ook nog een poging van de uit Engeland (Brighton & Lewes FC) teruggekeerde (Brighton en Lewes FC) Léa Cordier. Iets te zwak om Nicky Evrard, de beste keeper van het EK 2022 in Engeland, te verontrusten.

Een van de vele pittige duels tussen Ella Van Kerkhoven van OHL Women (links) en Maud Coutereels van Standard (rechts). De speelster van Standard kreeg in het laatste kwartier de derde gele kaart van de wedstrijd. Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Coach Jimmy Coenraets wisselde tijdens de rust Charlotte Cranshoff voor Zenia Mertens en die ingeving had succes. OHL Women domineerde het begin van de tweede helft met pogingen van Ella Van Kerkhoven in de handen van Damman (47ste minuut), een schot van Charlotte Cranshoff over het doel (49ste minuut) en een poging van Hannah Eurlings op aangeven van Estée Cattoor die naast ging (50ste minuut). Wie dacht dat OHL zou blijven missen had het verkeerd. Nog voor het uur begon Estée Cattoor op links aan een mooie aanval. Ze speelde naar Nurija van Schoonhoven die na samenspel met Jill Janssens de bal doorgaf aan Marie Detruyer. De voorlopige topschutster van de Women’s Lotto Super League 2022/23 met 4 goals zette een één-twee op met Ella Van Kerkhoven waarna ze vanop rechts in de zestien de bal voorgaf naar het centrum waar Charlotte Cranshoff (ex-Standard) kwam ingelopen om met rechts binnen te tikken (0-1, 56ste minuut). Onmiddellijk na de aftrap leek Standard te kunnen terugslaan maar de oprukkende Maurana Marinucci mikte van rechts in de zestien naast (58ste minuut). OHL Women kreeg daarna een mooie kans op een dubbele voorsprong. Marie Detruyer speelde de vrijstaande en ingevallen Nikée van Dijk aan maar haar schot met rechts vanop de rand van de zestien werd mooi weggebokst door Hilary Damman (68ste minuut). Dan kreeg Standard nog een mooie mogelijkheid. Welma Fon speelde naar de Luxemburgse Laura Miller die op haar beurt in de zestien Hanne Merkelbach bediende. De Limburgse draaide zich mooi weg van Amber Tysiak, ooit haar ploeggenote bij KRC Genk Ladies, maar de centrumspits van Standard mikte vervolgens met links naast (71ste minuut). In het laatste kwartier volgden pogingen zonder succes van Estée Cattoor en Ella Van Kerkhoven maar de score veranderde niet meer. Het doelpunt van Charlotte Cranshoff was voldoende voor OHL Women om de drie punten mee te nemen uit Angleur en na 3 speeldagen het maximum te behouden zonder tegendoelpunt! Standard beet fel van zich af en het had misschien als eerste ploeg in dit nieuwe seizoen een punt kunnen afsnoepen van de titelfavoriet maar het was aanvallend niet sterk genoeg om dat te verwezenlijken.

Hanne Merkelbach (links) en Amber Tysiak (rechts) ooit ploeggenoten bij KRC Genk Ladies nu bij Standard en OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Derde speeldag:

Standard – OHL Women 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 56′ Charlotte Cranshoff 0-1.

Bekijk de video rond deze wedstrijd met dank aan Eleven Sports en OHL TV:

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond Standard – OHL Women via:

PS: Nog op de derde speeldag won KRC Genk Ladies op vrijdagavond 26 augustus 2022 al met 0-4 op bezoek bij Sporting de Charleroi terwijl KAA Gent Ladies en FWS Woluwe de punten deelden. Het werd in Oostakker 2-2!