Share

Een dag na het galaduel van de Belgian Red Flames tegen Engeland kon U naar een van de veertien bekerwedstrijden in de Croky Cup gaan kijken of U kon de Belgian Red Flames U17 aan het werk zien in een oefenduel tegen eersteklasser Fémina White Star Woluwe als voorbereiding op hun eerste kwalificatieronde vanaf volgende week in Servië.

Wie voor dit laatste duel koos kreeg een leuke wedstrijd over 2 x 40 minuten en een flink aantal mooie doelpunten te zien. Bij de rust stond het 1-1 na goals van Lisa Petry (1-0, 28ste minuut) en Laurie Hachez (1-1, 29ste minuut). In de tweede helft bediende Anais-Bey Temsamani al na twee minuten Lindsey Jacobs (2-1, 42ste minuut) maar aan de andere kant zorgde Anne Puttemans met een knap schot voor de gelijkmaker (2-2, 44ste minuut). De Belgian Red Flames U17 trokken uiteindelijk toch het laken naar zich toe met nog twee goals van Tine Blomme (3-2, 60ste minuut) en van Lisa Petry (4-2, 61ste minuut). Anne Puttemans zorgde helemaal in het slot voor de eindstand (4-3, 80ste minuut).

De Belgian Red Flames U17 spelen vanaf volgende week onder leiding van bondscoach Tamara Cassimon in Servië tegen achtereenvolgens Oekraïne (maandag 26 september), Roemenië (woensdag 28 september) en Servië (zaterdag 1 oktober 2016).

Bekijk de video’s met de goals met dank aan de KBVB:
Fb LB

Hieronder kan U ook nog alle uitslagen bekijken van de 14 wedstrijden in de 1/16de finales van de Beker van België bij de mannen:
ASV Geel (1ste Amateurliga) – Standard 2-1;
KVC Westerlo – Tubeke (1B) 0-1;
RSC Anderlecht – OH Leuven 1-0;
Waasland-Beveren – Oosterzonen 2-0;
Sporting Hasselt – KV Mechelen 2-3;
KV Kortrijk – Sprimont 2-0;
Lokeren – Cercle Brugge 3-2;
KSV Roeselare – Eupen 2-3;
Kapellen – SV Zulte Waregem 1-2;
E. Aalst – KRC Genk 0-4;
Lierse – KAA Gent 1-2;
SC Charleroi – Bocholt 5-0;
Harelbeke – STVV 1-6;
R. Antwerp FC – KV Oostende 0-2;

Bekerhouder Standard en KVC Westerlo zijn dus de enige clubs uit de Jupiler Pro League 1A die zich niet wisten te plaatsen. Op dinsdagavond lukte dat Club Brugge en Moeskroen wel.

En dit zijn de 1/8ste finales op 30 november 2016:
KV Kortrijk – Moeskroen;
ASV Geel (1ste Amateurliga) – SV Zulte Waregem;
KAS Eupen – Club Brugge;
Waasland-Beveren – KRC Genk;
STVV – KV Mechelen;
Tubeke (1B) – KV Oostende;
SC Charleroi – RSC Anderlecht;
KAA Gent – Lokeren.

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:
Vrouwenteam TV

Share