Share

Op donderdag 1 september 2022 is er in de gebouwen van de UEFA in het Zwitserse Genève geloot voor de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League 2022. Een Belgische vertegenwoordiger was er door de uitschakeling van landskampioen RSC Anderlecht niet meer bij dus was het uitkijken of er eventueel een mooie affiche uit de bus zou komen.

Er werd zowel geloot in het kampioenenspoor waar 7 teams zich kunnen plaatsen voor de groepsfase van de editie 2022/23 die op woensdag 19 oktober 2022 van start gaat. Daarnaast zijn er 5 teams, niet-kampioenen, die zich kunnen plaatsen via het ligaspoor. De topaffiche die uit de bus kwam bij de loting van vandaag was het duel tussen Arsenal en Ajax, een duel tussen niet-kampioenen dat eind september zal plaatsvinden met een heenwedstrijd in Londen en een terugwedstrijd in Amsterdam. Daarnaast zijn er ook nog twee duels met teams die vorig seizoen allebei aanwezig waren bij de eerste editie van de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League: HB Køge – Juventus in het kampioenenspoor en Paris Saint-Germain – BK Häcken in het niet-kampioenenspoor.

Foto – (c) UEFA.com

Dit was de volledige loting van de tweede ronde:

Kampioenenspoor:

Vorskla-Kharkiv-2 (Oekraïne) – Vllaznia (Albanië);

SFK 2000 Sarajevo (Bosnië & Herzegovina) – FC Zürich (Zwitserland);

Rangers (Schotland) – SL Benfica (Portugal);

KuPS Kuopio (Finland) – Sankt Pölten (Oostenrijk);

Valur (Ijsland) – Slavia Praag (Tsjechië);

Brann (Noorwegen) – Rosengard (Zweden);

HB Køge (Denemarken) – Juventus (Italië);

Niet-kampioenenspoor:

Arsenal (Engeland) – Ajax (Nederland);

Paris Saint-Germain (Frankrijk) – Häcken (Zweden);

Real Sociedad (Spanje) – Bayern München (Duitsland);

Rösenborg (Noorwegen) – Real Madrid (Spanje);

Sparta Praag (Tsjechië) – AS Roma (Italië);

De wedstrijden zullen worden gespeeld op dinsdag 20/ woensdag 21 september 2022 (heen) en woensdag 28/ donderdag 29 september 2022 (terug). De winnaars van deze 12 duels plaatsen zich voor de tweede editie van de lucratieve groepsfase van de UEFA Women’s Champions League waarvan de loting zal plaatsvinden op maandag 3 oktober 2022. Titelverdediger Olympique Lyonnais en de landskampioenen uit Spanje (FC Barcelona), Duitsland (VfL Wolfsburg) en Engeland (Chelsea) zijn hier al rechtstreeks geplaatst! De finale wordt begin juni 2023 in het Nederlandse Eindhoven gespeeld!

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com – UWCL 2022/23

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share