Op zaterdag 3 september 2022 was het zover voor het team van Thomas Otuszewski en zijn Union Girls. Ze mochten na de titel in de derde provinciale Brabant ACFF twee reeksen hoger in eerste provinciale thuis beginnen tegen het beloftenteam van BX Brussels.

CHarline Deswaelf zorgde meteen voor goals bij vrouwelijk Union! Foto – (c) John Hebleut

Het was zaak om op tijd aan te komen op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel want er was nauwelijks afgetrapt of R. Union SG stond al op voorsprong. Aurelie Stock bediende Charline Deswaelf en de speelster die vorig seizoen 72 keer raak trof deed dat ook meteen in de hoogste regionale reeks van de provincie Brabant ACFF (1-0, 2de minuut). Twee minuten later viel ze in herhaling want na een misverstand in de bezoekende verdediging was ze er als de kippen bij om dat ook meteen af te straffen (2-0, 4de minuut). Union bleef aanvallen maar ook de bezoekers lieten van zich spreken. Juliette Verhulst kreeg een schot van Yasmine Zoufri niet onder controle en Reponse Unique Habimana mikte van dichtbij nog over (13de minuut). Aan de overkant eenzelfde actie met een schot van Charline Deswaelf en dit keer was het Aurelie Stock die nog over wist te trappen (19de minuut). Nog voor de eerste drankpauze zorgde Charline Deswaelf voor haar eerste zuivere hat-trick in eerste provinciale na een schot met links in de hoek (3-0, 21ste minuut). In het tweede bedrijf voor de pauze bleven de Union Girls aanvallen maar ook het beloftenteam van BX Brussels probeerde maar een vrije trap van Lara Bertin ging nipt over het doel (30ste minuut). Halfweg stond het 3-0.

Niet alle pogingen van Union waren raak! Deze ging nog over het doel! Foto – (c) John Hebleut

Ook in de tweede helft domineerde Union de wedstrijd maar het was toch even wachten voor er een vierde goal viel. De voor Christina Elemenoglou ingevallen Rachel Depature gaf de assist aan Rossana Moreira De Abreu voor de 4-0 (56ste minuut) vooraleer ze zelf aan een mooie solo begon en alleen voor de bezoekende doelvrouw Josephine Lauw perfect afwerkte (5-0, 58ste minuut). Acht minuten later gag Depature ook nog de assist aan de bedrijvige Aline Deneumoustier en zij maakte het half dozijn vol (6-0, 66ste minuut).

Alyson Niyckees feliciteert Rachel Depature na haar eerste competitiegoal voor Union dit seizoen! Foto – (c) John Hebleut

Het beloftenteam van BX Brussels bleef van zich afbijten maar het kon na de drankpauze in de tweede helft Union niet verder afhouden. Charline Deswaelf lukte nog haar vierde van de middag met een poging die via de keeper in de hoek ging (7-0, 80ste minuut). Drie minuten zette Rossana Moreira De Abreu de 8-0-eindstand op het bord (83ste minuut).

Rossana Moreira De Abreu, ooit nog bij FC Irlande Auderghem, zorgde op de openingsdag ook meteen voor twee goals! Foto – (c) John Hebleut

Vrouwelijke Union nam dus een vliegende start in de eerste provinciale Brabant ACFF. Ook op dat niveau lijken ze mee te gaan doen voor de eerste plaats. Het duel van de tweede speeldag thuis tegen CS Mont-St-Guibert van komende zaterdag 10 september 2022 werd verplaatst naar dinsdag 18 oktober 2022 om 20 uur. De volgende wedstrijd van het eerste team van Union is dan ook pas op vrijdag 16 september 2022 om 20 uur op bezoek bij R. Union Lasne Ohain. Het beloftenteam van R. Union SG kan U nu zaterdag wel aan het werk zien op de Sportpleinen Corneille Barca aan de Lenniksebaan 1015 in 1070 Anderlecht en dat in de tweede provinciale om 17 uur tegen FC Schaerbeek, dat op de openingsdag met 4-2 verloor op bezoek bij FC Walhain. Het beloftenteam van Union zelf won op de eerste speeldag thuis met 17-0 tegen Black Star FC!

Na afloop van de wedsrijd Union – BX Brussels B reikten beide teams mekaar de hand! Foto – (c) John Hebleut