Share

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2022 stond de vierde speeldag op het programma van de Women’s Lotto Super League. Met de classico tussen RSC Anderlecht en Standard stond er een topaffiche op het programma. Die werd voor het eerst op veld van de nieuwe thuishaven van vrouwelijk paars-wit gespeeld namelijk in Zaventem.

Het schot van Sarah Wijnants voor RSC Anderlecht tegen haar ex-club Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht won die eerste classico van het seizoen met 2-0 tegen Standard. In de eerste helft waren er tussen de regenbuien door enkele kansjes voor Standard terwijl Sarah Wijnants kort voor de rust de paal trof. Kort na de rust was het dan wel raak voor de regerende landskampioen en bekerhouder. Ella Vierendeels nam de vrije trap, Maud Coutereels kon die niet helemaal wegwerken en Sarah Wijnants trapte in de rebound met rechts mooi in de benedenhoek het openingsdoelpunt tegen de netten (1-0, 48ste minuut). Vijf minuten later snoepte Marie Minnaert iets over de middellijn de bal af van Elien Nelissen. De bal kwam bij Esther Buabadi terecht die Marie Minnaert bediende. De Belgian Red Flame trapte met links de 2-0 tegen de netten (53ste minuut). Nog voor het uur mikte Stefania Vatafu nipt naast voor de thuisploeg terwijl aan de overkant Justine Blave een voorzet van Welma Fon tegen de paal kopte waarna de ingevallen Hanne Merkelbach naast trapte (60ste minuut). Daarna hadden zowel Marie Minnaert als Hanne Merkelbach alleen voor Justien Odeurs nog kunnen scoren maar het bleef bij 2-0. Zo behield vrouwelijk paars-wit het maximum van de punten zonder tegendoelpunt. Standard begint aan het seizoen met een 1 op 9!

Marie Minnaert juicht na de tweede goal van RSC Anderlecht thuis tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women stond al voor het halfuur op een veilige voorsprong thuis tegen KV Mechelen dankzij goals van Hannah Eurlings (na assist van Nikée van Dijk),  Nurija van Schoonhoven (na hoekschop van Hannah Eurlings) en Amber Tysiak (op aangeven van opnieuw Hannah Eurlings (3-0). Nikée van Dijk kon al vroeg in de tweede helft op aangeven van Jill Janssens de 4-0-eindstand op het bord brengen! OHL Women heeft ook na 4 wedstrijden het maximum (16 op 16) zonder tegengoal!

Amber Tysiak lukte haar eerste competitiegoal van het seizoen tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Sporting de Charleroi kwam verrassend op voorsprong in Aalter tegen Club YLA nadat Iman Galai de assist gaf voor de eerste competitiegoal van het seizoen van de vrouwelijke Zebra’s gescoord door Alysson Duterne (0-1, 14de minuut). Daarna was het aan Davinia Vanmechelen om haar eerste hat-trick voor Club YLA te scoren. Dat lukte haar in een goeie 12 minuten met als assistengevers Ludmila Matavkova, Lyndsey Van Belle en Melanie Gerrits (3-1). Stephanie Pirotte scoorde na de 2-1 bijna voor Sporting de Charleroi toen ze een bal van Femke Schamp op zich kreeg maar de Brugse doelvrouw zich alsnog goed herstelde. Kort na de rust mikten zowel Alysson Duterne als Ludmila Matavkova over doel. Bijna halfweg de tweede helft gaf Davinia Vanmechelen dan nog de assist voor een vierde Brugse goal die op naam kwam van Lyndsey Van Belle (4-1). Een ruime overwinning dus voor Club YLA waar Athina Vercaemer vanwege de schorsing van coach Dennis Moerman even T1 was.

Sakina Ouzraoui Diki probeert hier Noemie Fourdin van Sporting de Charleroi uit te spelen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

SV Zulte Waregem won thuis tegen KAA Gent Ladies met 2-0. Nadat Riet Maes een voorzet van Sheryl Mercier niet helemaal kon wegtikken zorgde Elke Van Gorp al vroeg voor het openingsdoelpunt (1-0). Op het kwartier had Imani Prez de score kunnen verdubbelen nadat Bodil van den Heuvel haar foutief afstopte in de zestien. Imani Prez kreeg haar strafschop echter niet voorbij Riet Maes (15de minuut). Vroeg in de tweede helft verdubbelde de thuisploeg dan toch de score. Na een inworp gaf Lisa Lefere de bal aan Chiara Steyvers die met rechts mooi binnenknalde (2-0). SV Zulte Waregem staat na 4 speeldagen op een 3de plaats met 9 op 12, een mooie start.

Elke Van Gorp zette SV Zulte Waregem al vroeg op weg naar de overwinning tegen KAA Gent Ladies! Laura Vervacke juicht mee! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Fémina White Star Woluwe tenslotte boekte de eerste overwinning van het seizoen thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies na kopbaldoelpunten in het wedstrijdbegin van Céline Verdonck (1-0, 15de minuut) en Lotte Michiels (2-0, 18de minuut). In het begin van de tweede helft lukte SC Eendracht Aalst Ladies wel de aansluitingstreffer via Ulrike De Frère na een assist van de Nederlandse Rachel de Bruyn (2-1, 55ste minuut) maar tot een gelijkspel kwam het niet ondanks het feit dat White Star met tien eindigde na de terechte uitsluiting voor Lisa Despret voor een fout op Lieselot De Kegel (78ste minuut). De speelster van Aalst staat zo 4 tot 6 weken langs de kant. Fémina White Star klom zo omhoog in het klassement voor het thuis mag spelen tegen SV Zulte Waregem.

Fémina White Star Woluwe was blij met de eerste competitiewinst van het seizoen 2022/23! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Hieronder kan U alle doelpuntenmakers van de vierde speeldag bekijken:

RSC Anderlecht – Standard 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 47′ Sarah Wijnants 1-0, 53′ Marie Minnaert 2-0.

Bekijk de samenvatting dankzij Christophe Evrard, Eleven Sports en RSCA TV:

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 5′ Elke Van Gorp 1-0, 50′ Chiara Steyvers 2-0.

Bijzonderheid: 15′ Riet Maes (KAA Gent Ladies) redt strafschop van Imani Prez (SV Zulte Waregem).

Club YLA – Sporting de Charleroi 4-1 (rust: 3-1);

Doelpunten: 14′ Alysson Duterne 0-1, 20′ Davinia Vanmechelen 1-1, 24′ Davinia Vanmechelen 2-1, 32′ Davinia Vanmechelen 3-1, 65′ Lyndsey Van Belle 4-1. 

OHL Women – KV Mechelen 4-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 7′ Hannah Eurlings 1-0, 9′ Nurija van Schoonhoven 2-0, 27′ Amber Tysiak 3-0, 51′ Nikée van Dijk 4-0.

Vrijdagavond al gespeeld:

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 15′ Céline Verdonck 1-0, 18′ Lotte Michiels 2-0, 55′ Ulrike De Frère 2-1.

Rode kaart: 78′ Lisa Despret (FWS Woluwe) (na 2x geel).

KRC Genk Ladies bye;

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de vierde speeldag:

OHL Women 4-12 (15-0);

RSC Anderlecht 3-9 (8-0);

SV Zulte Waregem 4-9 (5-2);

Club YLA 3-7 (8-3);

KRC Genk Ladies 3-6 (6-3);

KAA Gent Ladies 4-4 (4-6);

FWS Woluwe 4-4 (5-13);

SC Eendracht Aalst 4-3 (3-7);

KV Mechelen 4-3 (1-8);

Standard 3-1 (2-5);

Sporting de Charleroi 4-0 (1-11);

***De topschutters zijn:

4 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Club YLA),

Davinia Vanmechelen heeft voorlopig al 4 keer gescoord voor Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

3 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Hannah Eurlings (OHL Women), Nikée van Dijk (OHL Women),

Hannah Eurlings was goed voor 2 assists en een goal tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

2 goals:

Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Hanne Merkelbach (Standard), Ludmila Matavkova (Club YLA), Ella Van Kerkhoven (OHL Women), Marie Bougard (FWS Woluwe), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem).

Chiara Steyvers lukte haar tweede goal voor SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

1 goal:

Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (Club YLA), Nurija van Schoonhoven (OHL Women), Amber Tysiak (OHL Women).

Alysson Duterne zorgde op bezoek bij Club YLA voor het eerste competitiedoelpunt van de vrouwelijke Zebra’s dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit is het programma van de 5de speeldag op vrijdag 16 september 2022:

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi (20u);

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem (20u30);

KAA Gent Ladies – Club YLA (20u30);

Op zaterdag 17 september 2022:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies (13u30 op Eleven Sports);

KV Mechelen – Standard (19u);

OHL Women bye;

***Dit is het programma van de 6de speeldag op vrijdag 30 september 2022:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (20u);

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (20u30);

Op zaterdag 1 oktober 2022:

Standard – FWS Woluwe (14u);

SC Eendracht Aalst Ladies – OHL Women (15u);

KV Mechelen – Club YLA (19u);

***Dit is het programma van de 7de speeldag op vrijdag 14 oktober 2022:

KAA Gent Ladies – KV Mechelen (14u30);

Op zaterdag 15 oktober 2022:

Standard – SC Eendracht Aalst Ladies (14u);

Club YLA – RSC Anderlecht (14u);

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies (15u);

OHL Women – Sporting de Charleroi (19u);

Foto’s van alle wedstrijden kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share