Share

Op zondag 25 september 2016 moest je in Rijsel zijn om Belgische doelpunten te zien. Daar won tweedeklasser Lille OSC de topper tegen Rouen met maar liefst 6-0. Het team van Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere staat met het maximum van de punten nu alleen aan de leiding.

Rijsel bevestigde het statuut van titelkandidaat want het zorgde in de Franse D2 Feminine Groupe A voor een klinkende overwinning in de topper tegen Rouen. In het begin van de eerste helft zorgde Rachel Saïdi voor het openingsdoelpunt (1-0, 10de minuut), Jana Coryn verdubbelde even over het half uur de score op aangeven van Silke Demeyere (2-0, 32ste minuut). Na de pauze dikten Rachel Saidi (3-0, 68ste minuut), Caroline La Villa (4-0, 69ste minuut) en captain Maud Coutereels met een dubbel (een strafschop voor de 5-0 in de 72ste minuut en een kopbal voor het laatste doelpunt in de 83ste minuut) aan tot 6-0! Ook in de B-reeks is er nog één team met het maximum van de punten na 3 speeldagen. Dijon won zaterdagnamiddag al thuis met 5-1 tegen Clermont.

In de Franse D1 Féminine stond voor het eerst een PSG-Marseille op het programma. Belgian Red Flame Sara Yüceil kwam niet in actie met de bezoekers want ze blesseerde zich op training. Marseille weerde zich dapper maar verloor met 1-0 na een kopbaldoelpunt net na de rust van Marie-Laure Delie (1-0, 48ste minuut) op voorzet van Eve Périsset.

In Duitsland kwamen de Belgian Red Flames Tessa Wullaert en Justien Odeurs in de Bundesliga niet in actie. VfL Wolfsburg won de topper op bezoek bij Bayern München met 1-2, FF USV Jena verloor met 3-1 op bezoek bij MSV Duisburg.

Luister naar Tessa Wullaert over VfL Wolfsburg:

In de 2de Bundesliga verloor Jessy Atila met Herforder SV thuis tegen SV Meppen 2-3!

Janice Cayman stond na haar terugreis afgelopen woensdag naar de Verenigde Staten niet in het team op bezoek bij Boston Breakers. Ze komt mogelijk wel in actie in de play-offs want Western New York Flash heeft daarvoor inmiddels een plaatsje afgedwongen!

Luister naar Janice Cayman over haar carrière:

Lorca Van De Putte moest het in de Zweedse Damallsvenskan vanaf de aftrap met Kristianstads DFF thuis opnemen tegen Rosengard, het team van vijfvoudig wereldvoetbalster van het jaar Marta. Na 4 minuten wedstrijd stond het al 0-1 na een goal van Ella Masar. De Braziliaanse Marta zette in de 65ste minuut de 0-2-eindstand op het bord. Met nog 5 duels te spelen heeft Kristianstads op de 10de plaats 12 punten. Dat zijn er 2 meer dan Mallbacken en Umea, de rechstreekse concurrenten voor de degradatie. Bovenaan heeft Rosengard 1 punt achterstand op Linköping in de strijd om de titel maar het heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. Marta zal zich dus nog moeten reppen wil ze een nieuwe titel op haar erelijst bijschrijven.

Luister naar Marta na het oefenduel met Brazilië tegen Frankrijk in Grenoble waarin ze ook spreekt over haar club Rosengard:

In Engeland is Manchester City Ladies voor het eerst landskampioen geworden. Het had thuis tegen Chelsea Ladies nog een punt nodig maar het deed zelfs beter dan dat. City won met 2-0 dankzij een kopbaldoelpunt van Jill Scott (1-0, 34ste minuut) (op de tv-beelden bleek het uiteindelijk een owngoal van Katie Chapman) en een strafschopdoelpunt van Toni Duggan (2-0, 50ste minuut)! Er waren 4.096 toeschouwers in het Academy Stadium waaronder de geblesseerde Rode Duivel Vincent Kompany, die eerder de Engelse landstitel won met het mannenteam van de club!

Luister naar Jill Scott afgelopen dinsdag na België – Engeland in Leuven:

Lees meer over Manchester City – Chelsea in de FA WSL:
The Guardian
en via:
BBC Sport
en via:
Website Manchester City

Uitslagen Jupiler Pro League – 1A – Mannen:
Standard – Eupen 3-0;
KV Kortrijk – KRC Genk 4-1;
RSC Anderlecht – Westerlo 1-2!

Proximus League – 1B:
Cercle Brugge – OH Leuven 2-4;
Lommel – Lierse 0-3;
Tubeke – Antwerp 2-2.

Last but not least melden we U ook de kwalificatie van de Belgian Yellow Tigers voor het EK 2017 in Azerbeidzjan en Georgië. Zekerheid was er al sinds zaterdag na het verlies van Spanje tegen Frankrijk. De Belgian Yellow Tigers wonnen op deze zondag in de Lotto-Arena in Antwerpen vervolgens nog eens met 3-0 tegen Spanje, een eindscore die eerder op het bord stond tegen Frankrijk en Bosnië-Herzegovina. Voor 2017 zijn er dus al twee EK’s met vrouwenteams namelijk voor de Belgian Red Flames en voor de Belgian Yellow Tigers!

PS: Op maandag 26 september 2016 kan U de prestaties van de Belgian Red Flames U17 in Servië tegen Oekraïne vanaf 15 uur volgen via:
Website UEFA – Match Center

Share