Share

Manyima Stevelmans, de ex-speelster van KRC Genk Ladies en Sporting de Charleroi, is kampioen geworden op het tweede niveau in Ijsland. Dat deed ze met haar club FH Hafnarfjördur.

Manjima Stevelmans is klaar om een nieuwe aanval te landeren! Foto – (c) HF

FH Hafnarfjördur begon goed aan het seizoen en het leek op weg naar een eenvoudige titel en promotie terug naar het hoogste niveau maar op het einde werd het toch nog moeilijker dan verwacht. FH Hafnarfjördur won 12 van de 18 competitieduels en na de 0-0 op donderdag 18 augustus 2022 tegen eerste achtervolger HK Kopavogur leek de titel binnen bereikt maar toen kwam Tindastoll nopg opzetten na een reeks overwinningen op rij. Op vrijdag 9 september 2022 kon FH Hafnarfjördur het afmaken thuis tegen Fylkir maar het kwam niet verder dan 0-0 terwijl Tindastoll op bezoek bij Augnablik Kopavogur de laatste kans greep door daar met 0-5 te winnen. Zo  werd de wedstrijd op de laatste speeldag tussen Tindastoll en FH Hafnarfjördur de titelwedstrijd want Tindastoll was met 40 punten uit 17 duels tot op een punt teruggekomen!

In Ijsland stond haar voornaam op het shirt! Foto – (c) HF

FH Hafnarfjördur kwam op vrijdagavond 16 september 2022 al na 5 minuten op voorsprong dankzij Kristin Schnur (0-1) maar Hugrún Pálsdóttir bracht de bordjes even over halfweg de eerste helft terug in evenwicht (1-1, 23ste minuut). Op het halfuur zorgde Berglind Þrastardóttir opnieuw voor bezoekende voorsprong (1-2, 30ste minuut) maar nu maakte Murielle Tiernan gelijk (2-2, 35ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft kwam het team van Manyima Stevelmans dan met tien te staan want Vigdís Edda Friðriksdóttir werd uitgesloten. FH Hafnarfjördur overleefde de resterende tijd, bleef ongeslagen in de competitie en mocht op het einde de titel in de 1. deild Women vieren!

Met enkele ploegmaats vierend na de titelwedstrijd! Foto – (c) HF

Het was een interessant avontuur voor Manyima Stevelmans, die het qua niveau even goed vond als dat van de Belgische Women’s Lotto Super League. Ze heeft wel nog geen idee of ze daar nu verder speelt of niet. In elk geval komt ze eerst even terug naar huis en daarna ziet ze wel wat er op haar pad komt.

Voor nog meer over Manyima Stevelmans ga naar:

The Agency Management

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share