Share

De Belgian Red Flames U17 hebben op de tweede speeldag van de eerste EK-kwalificatieronde in Servië tegen Roemenië verloren. Het duel tussen het gastland en Oekraïne eindigde op een puntendeling!

Het beslissende doelpunt op het veld van het trainingscentrum van de Servische Voetbalbond in Stara Pazova viel al na iets meer dan een kwartier wedstrijd via Alexandra Sfiea (0-1, 16de minuut). Daarna wijzigde de score niet meer. De Belgian Red Flames U17 speelden in vergelijking met het eerste duel in een licht gewijzigde opstelling.

De Roemeense selectie poseert in Stara Pazova voor aanvang van de eerste EK-kwalificatieronde bij de U17! Foto - (c) FRF - Florin Pater

De Roemeense selectie poseert in Stara Pazova voor aanvang van de eerste EK-kwalificatieronde bij de U17! Foto – (c) FRF – Florin Pater

In het andere duel op hetzelfde moment in Pecinci speelden Servië en Oekraïne gelijk. Yuliya Semenyuk bracht de bezoekers op voorsprong in de blessuretijd van de eerste helft (0-1, 40ste + 1′ minuut). Maar dankzij een doelpunt van Jovana Agbaba (1-1, 50ste minuut) sleepte Servië nog een gelijkspel uit de brand.

Servië staat na 2 speeldagen aan de leiding in groep 9 en het heeft aan een gelijkspel genoeg tegen België om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Roemenië, staat ondanks een doelpuntensaldo van 1-4, tweede want het won het onderlinge duel tegen België. Het team van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans doet er best aan te winnen op de slotdag tegen Servië. In het andere. Een gelijkspel is alleen voldoende als Oekraïne wint tegen Roemenië!

Uitslagen 2de speeldag dag Eerste EK-kwalificatieronde – Groep 9:
België – Roemenië 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 16′ Alexandra Sfiea 0-1.

Servië – Oekraïne 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 40′ + 1′ Yuliya Semenyuk 0-1, 50′ Jovana Agbaba 1-1.

Stand na 2 speeldagen:
1. Servië 2-4 (2-1);
2. Roemenië 2-3 (1-1);
3. België 2-3 (4-1);
4. Oekraïne 2-1 (1-5).

Programma 3de speeldag – Zaterdag 1 oktober 2016 – 15 uur:
Oekraïne – Roemenië;
Servië – België (in Stara Pazova).

Lees meer over België – Roemenië via:
Website UEFA – EK-kwalificatie U17

Lees meer over Servië – Oekraîne via:
Website UEFA – EK-kwalificatie U17

Share