Het vrouwenvoetbalteam van R. Union Saint-Gilloise heeft op zaterdag 5 november 2022 op de 9de speeldag in de eerste provinciale Brabant ACFF eenvoudig de topaffiche thuis tegen RAS Jodoigne gewonnen. Niet eens halfweg het seizoen staat het team van coach Thomas Otuszewski comfortabel aan de leiding.

Ryana Meylemans (links) en Morgane Marchal (45) zijn bij een inworp allebei klaar om de bal te ontvangen. Foto – (c) John Hebleut

De bezoekers trokken van bij de aftrap meteen ten aanval via Eva Bertrand maar het was Union dat vroeg succes kende. Bijj een counter opgezet door Aurélie Stock en die uiteindelijk door de supersnelle spits Rachel Depature mooi afgespeeld werd naar de centraal vrijstaande Rossana Moreira De Abreu waarna de ex-speelster van FC Irlande Auderghem eenvoudig het openingsdoelpunt tegen de netten kon tikken (1-0, 3de minuut). Vier minuten later verdubbelde de thuisploeg bijna de score maar de assist van Rossana Moreira De Abreu werd door Charline Deswaelf tegen de paal getrapt (7de minuut).

Rossana Moreira De Abreu, die de openingsgoal lukte, gaat hier bal aan de voet op weg naar doel op zoek naar een afspeelpunt. Foto – (c) John Hebleut

Iets over halfweg de eerste helft speelde Rossana Moreira De Abreu dan opnieuw Charline Deswaelf vrij maar alleen op weg naar doel ging de bal tot ieders verbazing opnieuw tegen de paal (26ste minuut). Kort na het halfuur was een mooie combinatie van Union dan wel succesvol. De bal ging via Rossana Moreira De Abreu naar Rachel Depature en zij trapte de bal mooi in de hoek (2-0, 33ste minuut). De voor de gelegenheid in het wit spelende thuisploeg had bij de rust nog met grotere cijfers voor kunnen staan maar eerst trof Mariska Winska met een hard schot de lat (39ste minuut) en vervolgens vond ook Rachel Depature nog eens de paal op haar weg (45ste minuut). Halfweg stond het 2-0.

Rachel Depature zorgde voor de verdubbeling van de score en dat tot blijdschap van Ryana Meylemans (10) en Aurelie Stock (rechts). Foto – (c) John Hebleut

In het begin van de tweede helft liep Union dan toch verder uit. Rachel Departure vond nog doelvrouw Lydia Vandenborne op haar weg maar Charline Deswaelf was goed gevolgd om redelijk eenvoudig het derde doelpunt van de thuisploeg tegen de netten te tikken (3-0, 46ste minuut). De wedstrijd was gespeeld.

De tweede helft is net begonnen. De doelvrouw van de bezoekers kon de poging van Rachel Depature nog uit haar doel houden maar Charline Deswaelf was goed gevolgd om binnen te tikken! Foto – (c) John Hebleut

Union bleef domineren maar de bezoekers hadden ook kansen om te scoren maar dat lukte telkens net niet. Eva Bertrand had op aangeven van Charlotte Pierre bijvoorbeeld kunnen scoren maar ze vond doelvrouw Juliette Verhulst op haar weg (73ste minuut). Ook Laurence Mottart (76ste minuut) en Delphine Fraipont (78ste minuut) kregen mooie kansen om een doelpunt te maken maar ze trapten allebei nipt naast terwijl de bedrijvige Eva Bertand ook vaak de doelvrouw van Union aan het werk zette. Jodoigne miste al bij al de efficiëntie in de afwerking en het liep uiteindelijk nog op een vierde tegengoal. Na een counter van Union zorgde Alysson Nickees voor de assist en Rachel Depature voor het doelpunt (4-0, 80ste minuut).

Marika Winska van Union is sneller op de bal dan Ines Haddioui! Foto – (c) John Hebleut

Het team van Thomas Otuszewski heeft nu na 9 speeldagen 24 punten. Dat zijn er 2 meer dan het provinciale team van Fémina White Star Woluwe en 3 meer dan het beloftenteam van ASE de Chastre. RAS Jodoigne volgt samen met R. Union Lasne Ohain, CS Mont-St-Guibert en R. Elsene SC al op 5 punten van de leider. Op zondag 13 november 2022 ontvangt RAS Jodoigne het provinciale team van Fémina White Star Woluwe met aftrap om 11u15. Op hetzelfde ogenblik gaat R. Union SG op bezoek bij R. Wavre Limal vooraleer het dan op zaterdag 19 november 2022 FC Saint-Michel ontvangt.

Na de wedstrijd kon vrouwelijk Union verbroederen met de fans! Foto – (c) John Hebleut