Share

Op zaterdag 1 oktober 2016 waren niet alleen de Belgian Red Flames U17 aan het werk in Servië in het kader van de eerste EK-kwalificatieronde! Er werd ook volop gespeeld in de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
VC Dames E. Aalst – Dames VK Egem 2-0;
RSC Anderlecht B – Massenhoven 4-1;
VC Moldavo – USGTH 2-2;
KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe 1-1;
Tongeren – Kontich 1-1;
Standard B – SV Zulte Waregem uitgesteld;
DV Famkes Merkem bye.

Ondanks het eerste puntenverlies blijft het beloftenteam van KAA Gent Ladies leider met nu 10 punten uit 4 duels. Ook FWS Woluwe verloor voor het eerst punten dit seizoen en is tweede met 7 punten uit 3 duels. USGTH en Tongeren hebben ook 7 punten maar uit 4 wedstrijden. Onderaan staat Massenhoven voorlopig alleen laatste zonder punten maar het speelde ook nog maar 2 competitieduels.

Tweede klasse A:
KSK Beveren – USF.Montroeul-Dergneau 10-0;
Olsa Brakel – KSKV Zwevezele 2-4;
Club Brugge – KFC Merelbeke 1-0;
GFA Sinaai – HO Wolvertem-Merchtem 1-1;
USGTH B – Cerkelladies Brugge 0-3;
ASE De Chastre – SV Zulte Waregem B 4-1;
KAA Gent Ladies C – Svelta Melsele 3-5.

Club Brugge en Svelta Melsele hebben als enige ploegen nog het maximum na 4 speeldagen! Beide teams begonnen aan het seizoen met 12 op 12! Het beloftenteam van SV Zulte Waregem verloor voor het eerst en heeft nu als 3de 9 op 12! Onderaan is KFC Merelbeke 12de met 2 punten, Olsa Brakel 13de met 1 punten en USF.Montroeul-Dergneau sluit de rij zonder punten!

Tweede klasse B:
Maria-ter-Heide – RSC Anderlecht C 8-0;
Tongeren DV B – KV Mechelen 1-1;
KRC Genk Ladies B – Wolfdonk Sport 7-0;
Wallonia Club Sibret – E. Louwel 3-1;
Halveweg Zonhoven – Wuustwezel 2-7;
OH Leuven B – Standard C afgelast;
Sterrebeek – Rapide Wezemaal 2-0;

Na 4 speeldagen heeft leider Wuustwezel voorlopig als enige 12 op 12. KRC Genk Ladies B en OH Leuven B hebben op een gedeelde 2de plaats 9 op 9. Maria-ter-Heide en Sterrebeek delen de 4de plaats met 9 op 12. Tongeren B is 11de met 2 punten uit 4 duels, KV Mechelen haalde het eerste punt en is nu 12de met 1 op 9, Wolfsdonk Sport heeft 1 op 12 en Rapide Wezemaal sluit voorlopig de rij zonder punten na 4 competitiewedstrijden!

* De Belgian Red Flames U17 hebben zich geplaatst voor de 2de EK-kwalificatieronde nadat ze op deze zaterdagnamiddag in Stara Pazova met 0-1 wonnen tegen gastland Servië bij een temperatuur van 26 graden. Lisa Petry maakte het enige doelpunt van de wedstrijd na 44 minuten, dus kort na de rust want er wordt hier 2 x 40 minuten gespeeld! In het andere duel won Oekraïne met 2-1 van Roemenië. In dat duel scoorden captain Nadiia Kunina (1-0, 17de minuut) en Nicole Kozlova (2-1, 62ste minuut) voor Oekraïne terwijl Bosos het doelpunt voor Roemenië lukte vanop de strafschopstip (1-1, 58ste minuut). Het was echter niet voldoende voor Oekraïne voor de kwalificatie. België gaat verder als groepswinnaar met 6 op 9, Servië is tweede en ook geplaatst voor de volgende ronde met 4 punten en het betere doelsaldo (0) dan Oekraïne (-3). Roemenië eindigt als 4de met 3 punten op 9!

* Belgian Red Flame Tessa Wullaert kwam na 67 minuten op het veld ter vervanging van de Zwitserse Lara Dickenmann voor VfL Wolfsburg tegen MSV Duisburg toen het nog 1-0 stond na een goal van de Hongaarse Zsanett Jakabfi (30ste minuut). Het werd uiteindelijk nog 2-0 na een doelpunt van Alexandra Popp (89ste minuut). VfL Wolfsburg wordt voorlopig alleen leider met 10 op 12 maar Turbine Potsdam dat na 3 duels nog het maximum van 9 punten heeft speelt pas op zondag thuis tegen SC Sand! Jackie Groenen speelde met 1.FFC Frankfurt 0-0-gelijk op bezoek bij SC Freiburg.

* Ook nog melden dat SV Zulte Waregem er in de Jupiler Pro League bij de mannen in geslaagd is de meeste vrouwelijke supporters in het stadion te krijgen voor het duel tegen Sporting Charleroi. Er waren er 1.151 en dat is meer dan toen de Rode Duivels eens voor een vol vak met vrouwelijke fans speelden. Recent mocht Belgian Red Flame Tessa Wullaert bij haar ex-club ook al eens de aftrap geven voor de derby tegen KV Kortrijk. De leider raakte wel niet verder dan 1-1 tegen de Zebra’s.

Voor de resultaten in de Super League ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share