Share

Terwijl de voorbije weken in de Jupiler Pro League de ene na de andere coach de deur werd gewezen en daar halfweg de competiite al 9 trainers ontslagen werden is het in het vrouwenvoetbal een ander gegeven. Daar pakt KRC Genk Ladies uit met een wel opvallende lange termijnovereenkomst met huidig coach Guido Brepoels. Hij gaat KRC Genk Ladies verder coachen tot en met het einde van het seizoen 2026-27!

KRC Genk Ladies hoopt met coach Guido Brepoels op een verdere positieve uitbouw van de club! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het driejarig contract van Guido Brepoels loopt in Limburg af op 30 juni 2023. Maar zowel de club als trainer Brepoels zijn erg tevreden over de samenwerking en de resultaten. Daarom hebben het bestuur van KRC Genk Ladies onder leiding van voorzitster Jacqueline Mahieux en trainer Guido Brepoels besloten een lange termijn-overeenkomst aan te gaan. Guido Brepoels verlengt zijn contract bij de sympathieke club voor maar liefst vier jaar tot en met 30 juni 2027.

De reden zit hem uiteraard in het feit dat KRC Genk Ladies afgelopen seizoen met een jonge kern de vierde plaats in de Women’s Scooore Super League behaalde en zo ook voor het eerst aan de play-offs (*) mocht meedoen. De doelstelling van de club en trainer Brepoels is nu om nog verder op te klimmen naar de top en ook verder jonge speelsters te blijven integreren in de kern.

Jacqueline Mahieux is als voorzitter tevreden over het werk van Guido Brepoels met een langere samenwerking tot gevolg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In een persbericht kwam er verduidelijking van Jacqueline Mahieux, de voorzitter van de club:

“Het contract van Guido Brepoels eindigt in juni. Hij zal dan 3 jaar actief in de club zijn. Ik verheug mij ten zeerste op de verlengde samenwerking. Guido is begonnen met een jonge kern en heeft uitstekende resultaten behaald. We willen als club verder groeien. Om de continuïteit te waarborgen willen we samen met hem verder onze sportieve fundamenten versterken. Met zijn rijke ervaring en visie, heeft Guido bewezen de juiste persoon hiervoor te zijn. De club vertrouwt op hem om ons toekomstplan verder uit te rollen. Ook als People manager speelt hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de sportieve staf en de speelsters.“

Trainer Guido Brepoels is het hiermee volmondig eens:

“Ik ben drie jaar geleden in de club gekomen op een moment dat vele speelsters de club hadden verlaten. We zijn bijna vanaf nul moeten beginnen, maar we hebben intussen heel wat stappen gezet en zijn met jonge speelsters geëvolueerd naar de subtop. Er is heel veel opkomende jeugd en dus zeker een groot groeipotentieel, waaraan we graag willen werken om de speelsters beter te maken en nog hoger te klimmen in de rangschikking”, zo valt er te lezen in het persbericht van de club!

Nog meegeven dat U KRC Genk Ladies voor nieuwjaar nog enkele keren aan het werk kan zien te beginnen op vrijdag 18 november 2022 om 20u30 thuis tegen Club YLA.  Dan volgt op dinsdag 29 november 2022 om 20 uur de kwartfinale van de Beker van België op bezoek bij Sporting de Charleroi. Op zaterdag 3 december 2022 komt in de vroege namiddag met aftrap om 13u30 SV Zulte Waregem op bezoek in de Cegeka Arena. Op zaterdag 10 december 2022 om 15u30 is er de uitwedstrijd bij Standard terwijl de laatste opdracht voor de jaarwisseling op vrijdag 16 december 2022 om 20u30 zal plaatsvinden met een thuiswedstrijd tegen FWS Woluwe!

Lees over de trainersontslagen in de Jupiler Pro League:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
(*) We bedoelen hier uiteraard de play-offs sinds het televisiecontract met Eleven Sports tot stand kwam en sinds er een sponsor is voor de hoogste competitie in het Belgische vrouwenvoetbal. KRC Genk Ladies speelde ook al in de seizoenen 2017-18 en 2018-19 de play-off van de Super League (met 4 teams) richting landstitel. Het werd toen twee jaar op rij derde in de eindstand! Vorig seizoen in de Women’s Scooore Super League eindigde KRC Genk Ladies 4de in de play-off met 5 teams!
Share