Share

Op de vijfde speeldag op het WK 2022 kwamen ‘s avonds in Qatar Portugal met Cristiano Ronaldo en Brazilië met Neymar in actie maar er was ook het vervolg van de derde speeldag in de UEFA Women’s Champions League met wedstrijden in Barcelona, Schaffhausen, Turijn en Lissabon. 

Dit keer geen vol huis maar wel 46.967 toeschouwers in Camp Nou voor de topaffiche in groep D tussen FC Barcelona, nog altijd zonder tweevoudig Women’s Ballon d’Or Alexia Putellas, en Bayern München, dat de nul op het scorebord wist te houden tot net na de rust. Toen lukte de Braziliaanse Geyse de openingstreffer met het hoofd na een voorzet vanop links richting tweede paal van Fridolina Roflö die werd doorgekopt door Ana Maria Crnogorcevic (1-0, 47ste minuut). Net voor het uur viel de beslissing met een tweede goal van Aitana Bonmati die met rechts binnentrapte in de korte hoek na een voorzet vanop links opnieuw van de Zweedse Fridolina Rolfö (2-0, 60ste minuut). Claudia Pina zette even later met een knap schot met rechts zuiver in de hoek op aangeven van Geyse de 3-0-eindstand op het bord (3-0, 66ste minuut). FC Barcelona staat halfweg de groepsfase aan de leiding met het het maximum van de punten (9 op 9), Bayern München is tweede met 6 op 9.

Herbekijk FC Barcelona – Bayern München dankzij DAZN:

 

Benfica boekte later op de avond de eerste overwinning in de groepsfase in deze campagne. Het domineerde en won verdiend thuis tegen het Zweedse Rosengard met het kleinste verschil. De Canadese Chloé Lacasse zorgde halfweg de eerste helft voor het enige doelpunt voor de Portugese landskampioen die meer doelpunten had moeten scoren. Halfweg de groepsfase staat Benfica op de 3de plaats met 3 punten. Rosengard is vierde en laatste in het voorlopige klassement zonder punten!

Herbekijk Benfica – Rosengard dankzij DAZN:

Titelverdediger Olympique Lyonnais met tweevoudig Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman 75 minuten op de rechtsachter had in Schaffhausen weinig moeite om de eerste driepunter in deze campagne neer te zetten. Het won op bezoek bij FC Züirch, dat onder leiding staat van Inka Grings; met 0-3 dankzij een vroeg kopbaldoelpunt van Melvine Malard na een hoekschop van Eugénie Le Sommer (0-1, 4de minuut) gevolgd door een dubbel van de Deense spits Signe Bruun voor (0-2, 35ste minuut) en na de rust na een voorzet van Janice Cayman die doorgekopt werd door Melvine Malard (0-3, 66ste minuut). De Duitse Dzsenifer Marozsan mocht na een lange afwezigheid opnieuw invallen in de 75ste minuut voor Daniëlle van de Donk! Olympique Lyonnais staat halfweg de groepsfase op een derde plaats met een 4 op 9

Herbekijk FC Züirch – Olympique Lyonnais dankzij DAZN:

Arsenal domineerde doorlopend voor 8.508 toeschouwers op bezoek bij Juventus in de Allianz Arena van Turijn maar het faalde in de afwerking. Kort na de rust zorgde Cristiana Girelli voor een sublieme pass richting Lineth Beerensteyn, zij ging verder op doel af en trapte met rechts in de verste hoek voorbij Manuela Zinsberger (1-0, 52ste minuut). Negen minuten later kopte de ingevallen Vivianne Miedema na een hoekschop van Frida Maanum de gelijkmaker tegen de touwen (1-1, 61ste minuut). Twee Nederlandse doelpunten dus in een Engels-Italiaans duel. Arsenal blijft leider met halfweg 7 punten, Juventus heeft voorlopig 5 punten en is nog altijd ongeslagen in deze Europese campagne.

Herbekijk Juventus – Arsenal dankzij DAZN:

De vierde speeldag van de UEFA Women’s Champions League staat op woensdag 7 en donderdag 8 december 2022 op het programma met de terugwedstrijden van de derde speeldag. De finale is begin juni volgend jaar in Eindhoven!

Voor alle resultaten van de derde speeldag kan U hieronder terecht:

UEFA.com – UWCL 2022-23

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Op het WK 2022 kwamen op de vijfde dag de laatste groepen in actie. De resultaten waren Zwitserland – Kameroen 1-0 (groep G), Uruguay – Zuid-Korea 0-0 (groep H), Portugal – Ghana 3-2 (groep H) en Brazilië – Servië 2-0 (groep G). Cristiano Ronaldo scoorde na 65 minuten de 1-0 voor Portugal vanop de strafschopstip. Zo werd hij de allereerste speler die in vijf verschillende en opeenvolgende WK’s tot scoren kwam! Bij Brazilië raakte Neymar geblesseerd aan de enkel, gevreesd wordt dat het tornooi voor de speler van PSG nu al voorbij is. Richarlison, de spits van Tottenham, lukte beide goals voor Brazilië (65ste en 73ste minuut). Zijn halve omhaal na de voorzet van Vinicius (Real Madrid) is wellicht nu al het mooiste doelpunt van dit WK!
 
Voor meer rond het WK 2022 in Qatar kan U hier terecht:
 
 
 
Verder ook nog meegeven dat de inhaalwedstrijd van de openingsdag in de Barclays Women’s Super League tussen Reading (Justine Vanhaevermaet) en Liverpool (Yana Daniëls) na een spektakelstuk op 3-3 eindigde en dat in de eerste provinciale Brabant ACFF het vrouwenteam van Union op donderdagavond in een vooruitgeschoven wedstrijd van de 12de speeldag met 4-0 won thuis tegen het beloftenteam van FC Irlande Auderghem na goals van Rossana Moreira De Abreu met het hoofd (1-0, 14de minuut), Rachel Depature met de voet (2-0, 68ste minuut) en een dubbel van Ryana Meylemans na een schot met rechts (3-0, 82ste minuut) en een vrije trap met rechts (4-0, 90ste minuut).
 
 

Foto (c) John Hebleut

 

 

 

 

Share