Voor het derde jaar op rij werd het duel in de reguliere competitie tussen KRC Genk Ladies en SV Zulte Waregem in de Cegeka Arena gespeeld. De voorbije twee edities eindigden telkens op een gelijkspel met dezelfde score 1-1. Het was dus uitkijken wat op zaterdag 2 december 2022 het resultaat zou zijn tussen twee teams die inmiddels al zeker waren van de halve finale in de Beker van België na hun midweekse kwalificatie.

Imani Prez, hier met Lorène Martin in de rug, mikte in de eerste helft nipt naast voor de bezoekers! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies begon fel en binnen de twee minuten lag er een bal tegen de netten maar Joy Kersten stond bij de voorzet van Lisa Petry wel degelijk buitenspel (2de minuut). Sien Vandersanden mikte vervolgens naast (12de minuut) en een poging van Luna Vanzeir op aangeven van Joy Kersten werd gered door doelvrouw Louise Seynhaeve (15de minuut).  Aan de overkant dribbelde Imani Prez zich op aangeven van Lisa Lefere voorbij Gwyneth Vanaenrode maar haar mooie draaibal met rechts van in de zestien ging maar net naast (16de minuut). Beide ploegen wilden wel maar voor de rust kwam er enkel nog noemenswaardig gevaar van de thuisploeg toen Lisa Petry de bal van bijna op de achterlijn terugspeelde en die via Nicky Van Den Abbeele en Gwyneth Van Aenrode bij Sterre Gielen terechtkwam maar haar schot over de grond vanuit de tweede lijn kon de doelvrouw van SV Zulte Waregem niet verrassen. Halfweg stond het dan ook nog 0-0.

Lisa Lefere haalt in het begin van de tweede helft meteen uit maar de bal eindigde tegen de paal! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In het begin van de tweede helft had KRC Genk Ladies geluk toen Lisa Lefere van ver de paal trof na balverlies op de linkerflank van Sterre Gielen (46ste minuut). Kort voor het uur was het echter de thuisploeg die op voorsprong kwam. Luna Vanzeir nam vanop links een vrije trap en Lisa Petry kopte de bal half achterwaarts door en die viel binnen (1-0, 59ste minuut). Aan de andere kant probeerde Imani Prez het nog maar eens met een schot maar Aukje Van Seijst stond op de goede plaats. Luna Vanzeir pakte dan uit met een mooi actie en een schot nipt over het bezoekende doel (65ste minuut) vooraleer  Lisa Petry het vanop rechts probeerde maar Lowiese Seynhaeve op haar weg vond (66ste minuut). Iets minder dan tien minuten voor tijd viel de beslissing. De ingevallen Gwen Duijsters gaf de bal voor naar de tweede paal waar de ook al ingevallen Lisa Blumenthal de voorzet verkeerd inschatte en daarna Luna Vanzeir onderuit haakte in de zestien. Joy Kersten zette zich achter de bal en de Nederlandse trapte met rechts beheerst binnen in de benedenhoek (2-0, 83ste minuut). KRC Genk Ladies pakte zo opnieuw drie belangrijke punten richting play-off 1, voor SV Zulte Waregem lijkt die eindronde plots verder weg dan eerder het geval was.

KRC Genk Ladies staat na de winst tegen SV Zulte Waregem nog steviger op de derde plaats in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Dertiende speeldag:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 59′ Lisa Petry 1-0, 83′ Joy Kersten 2-0 op strafschop.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan TV Limburg:

TVL.be

Luister naar Imani Prez (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Joy Kersten (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem via:

PS: Later op deze zaterdagnamiddag won RSC Anderlecht in de Women’s Lotto Super League met 0-2 op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies terwijl Club YLA in Aalter niet verder kwam dan 2-2 tegen KV Mechelen. Op het WK 2022 in Qatar stonden dan weer de eerste achtste finales op het programma. Nederland won daar onder Louis Van Gaal tegen de Verenigde Staten met 3-1 en Argentinië stuurde onder leiding van Lionel Messi Australië naar huis 2-1. De eerste kwartfinale is zo bekend geworden en die zal gespeeld worden door Nederland en Argentinië op vrijdag 9 december 2022 om 20 uur.