Share

Het was al bekend dat de Belgian Red Flames in februari 2023 mee zouden doen aan de tweede editie van de Arnold Clark Cup met als tegenstanders Italië, Zuid-Korea en Europees kampioen Engeland. Het was nog wachten waar het duel tegen Zuid-Korea zou gespeeld worden.

De keuze van de organisatoren is gevallen op Coventry, een stad gelegen in de West Midlands en de thuishaven van Coventry City, de club die dit seizoen in het Championship speelt en waar ooit Philippe Clement, Cédric Roussel en in een verder verleden Roger Van Gool speelden. Het duel van de Belgian Red Flames tegen Zuid-Korea zal doorgaan in The Coventry Building Society Arena en dat op zondag 19 februari 2023 om 18u15 lokale tijd dus 19u15 bij ons. Eerder op de dag zullen daar Engeland en Italië het vanaf 15u15 lokale tijd (16u15 bij ons) tegen mekaar opnemen.

Foto – (c) Arnold Clark Cup

Het tornooi start voor de Belgian Red Flames op donderdag 16 februari 2023 in Milton Keynes in het stadion dat ook gebruikt werd voor het EK 2022, tegen Italië met aftrap om 16u45 lokale tijd (17u45 bij ons). Op woensdag 22 februari 2023 sluiten de Belgian Red Flames de Arnold Clark Cup af met een prestigeduel tegen Europees kampioen Engeland en dat in het Ashton Gate Stadium van Bristol City met aftrap om 19u45 lokale tijd (20u45 bij ons).

Foto – (c) Arnold Clark Cup

Aangezien België zich voor de derde keer op rij onder leiding van bondscoach Ives Serneels niet wist te plaatsen voor het WK Vrouwenvoetbal dat in de zomer van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland met 32 landen zal worden gespeeld gelden deze duels als voorbereiding op het EK 2025.

Bekijk de website van Coventry City via:

Website Coventry City

Bekijk de website van het Ashton Gate Stadium via:

Website Ashton Gate Stadium

Bekijk de website van MK Dons via:

Website MK Dons

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share