Zowel Lenie Onzia met FC Twente als Tessa Wullaert met VfL Wolfsburg staan volgende maand in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League!

VfL Wolfsburg kwam thuis tegen de Engelse landskampioen Chelsea Ladies net voor de rust op achterstand na een doelpunt van Eniola Aluko (0-1, 43ste minuut). In het laatste kwartier maakte Sara Björk Gunnarsdottir uit Ijsland gelijk (1-1, 80ste minuut). Tessa Wullaert viel bij de rust in voor Isabel Kerschowski.

FC Twente won na de heenwedstrijd voor eigen publiek ook de terugwedstrijd in de Generali Arena (waar België met de Rode Duivels in 2001 een WK-kwalificatie vierden) tegen het lokale Sparta Praag. Na een 1-1 bij de rust na een owngoal van captain Adela Odehnalova (0-1, 28ste minuut) en een gelijkmaker van Andrea Staskova (1-1, 34ste minuut) zorgden Renate Jansen (1-2, 82ste minuut) en Jill Roord (1-3, 89ste minuut) na de uitsluiting van Marketa Ringelova (na 2 gele kaarten, 75ste minuut) uiteindelijk nog voor een vlotte overwinning. Lenie Onzia speelde 90 minuten waarna ze nog vervangen werd door Sabrine Ellouzi.

In dezelfde stad even verderop in het Eden Stadium zorgde Slavia Praag na de 1-1 op Cyprus voor een opmerkelijke terugkeer na een vroege 0-2-achterstand. Bij de rust stond het gelijk (2-2) maar was het mathematisch vanwege het uitdoelpunt nog uitgeschakeld. Acht minuten voor tijd lukte Katerina Svitkova haar tweede doelplunt van de avond dat goed was voor de uitschakeling van Apollon Limassol.

Ook het Deense Fortuna Hjörring zette de achterstand uit de heenwedstrijd bij Athletic Bilbao recht. Na 90 minuten stond het 2-1 en dus moesten er verlengingen gespeeld worden. De Braziliaanse Tamires lukte in de 119de minuut het beslissende doelpunt (3-1).

In de andere wedstrijden plaatsten zich Manchester City Ladies, FC Barcelona, Bröndby, Bayern München, FC Rosengard, FC Zürich, BIIK Kazygurt uit Kazachstan en titelverdediger Lyon dat in de slotwedstrijd van de avond met 5-0 won tegen het Noorse Avaldsnes dankzij doelpunten van Wendie Renard (3de minuut), Dzsenifer Marozsan na een vrije trap (41ste minuut), Delphine Cascarino (59ste minuut) en een dubbel van Eugénie Le Sommer (64ste en 74ste minuut).

Op donderdag 13 oktober 2016 zijn er nog 4 terugwedstrijden in de 1/16de finales van de UWCL.

De loting voor de 1/8ste finales is op maandag 17 oktober 2016. De wedstrijden zelf worden gespeeld op woensdag 9 en donderdag 10 november 2016 (heen) en woensdag 16 en donderdag 17 november 2016 (terug).