Voor de Franse vice-kampioen PSG dreigde na het 3-1-verlies in de heenwedstrijd van de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League op bezoek bij het Noorse LSK Kvinner een vroege uitschakeling maar dat was zonder de Braziliaanse Cristiane gerekend.

De spits met het killer instinct zorgde voor de ommekeer in de terugwedstrijd in het Stade Charléty van Parijs tegen het team uit Lilleström met de Nederlandse international Sherida Spitse op het middenveld. De Braziliaanse, die vanwege familiale omstandigheden (het overlijden van haar grootmoeder) ontbrak in Noorwegen, werd al in de 3de minuut volgens de Zweedse scheidsrechter Sara Persson foutief afgestopt in de grote rechthoek waardoor Veronica Boquete PSG meteen op voorsprong kon trappen (1-0, 4de minuut). Bijna 20 minuten ver nam ze de bal aan op de rechterflank, dribbelde even naar binnen en haalde vervolgens vanop ruim 25 meter met links verwoestend uit. De bal eindigde in de winkelhaak (2-0, 20ste minuut). Onmiddellijk na de rust was Cristiane opnieuw doeltreffend toen ze een voorzet vanop rechts van Shirley Cruz zuiver in de hoek kopte (3-0, 49ste minuut). Iets meer dan een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg ze dan de bal van Eve Périsset en ze haalde opnieuw verwoestend uit met links dit keer over de grond in de hoek rechts van de Noorse doelrouw Lill Yvonne Karlsrud (4-0, 74ste minuut). Het was voor iedereen duidelijk: dit was dé avond van Cristiane. Zij zette voor PSG een moeilijke situatie helemaal recht en daar kon zelfs een laat tegendoelpunt van de ingevallen Marte Berget (4-1, 90ste + 2′ minuut) voor de Noorse landskampioen niets meer aan veranderen.

In de andere wedstrijden op donderdag 13 oktober 2016 in de UWCL plaatsten zich ook nog Rossiyanka uit Rusland, Brescia uit Italië en Eskilstuna uit Zweden.

De loting voor de achtste finales met de clubs van Belgian Red Flames Lenie Onzia (FC Twente) en Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) is op maandag 17 oktober 2016 om 13u30 in het Zwitserse Nyon. VfL Wolfsburg is net als titelverdediger Lyon, Rosengard, PSG, Fortuna Hjörring, Bröndby, FC Barcelona en Rossiyanka reekshoofd. FC Twente weet zo als niet-reekshoofd wie de mogelijke tegenstanders kunnen zijn begin november 2016!