Op de 18de speeldag op zaterdag 11 februari 2023 ontving het beloftenteam van FWS Woluwe de buren van BX Brussels voor een nieuwe Brusselse derby. De heenwedstrijd op zondag 2 oktober 2022 werd gewonnen door het beloftenteam van FWS Woluwe met een waanzinnige score 4-8! Het was dus uitkijken hoeveel het deze keer zou worden.

U kan de doelpunten bekijken dankzij BX Brussels en Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van FWS Woluwe won dus nadat het bij de rust nog 0-0 stond uiteindelijk met 4-1. Jodie Verhoeven (1-0, 47ste minuut) en Lina Haulani  (2-0, 51ste minuut) brachten de thuisploeg op een dubbele voorsprong vooraleer Lina Napoletano (2-1, 73ste minuut) de aansluitingstreffer lukte. Maar via Rebecca Maravall Almqvist (3-1, 82ste minuut) en Ashley Hall (4-1, 89ste minuut eindigde deze Brusselse derby op 4-1.

Het beloftenteam van FWS Woluwe voor de derby tegen BX Brussels! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het beloftenteam van FWS Woluwe is voorlopig 7de in de stand in de 2de klasse B met 25 punten uit 18 duels. BX Brussels is 13de en voorlaatste met 10 punten uit evenveel wedstrijden. Op de volgende speeldag ontvangt BX Brussels op zondag 26 februari 2023 om 12 uur Sibret terwijl het beloftenteam van FWS Woluwe een dag eerder op zaterdag 25 februari 2023 op bezoek gaat bij Sint-Truiden VV met aftrap om 15 uur.

BX Brussels op bezoek in het Fallonstadion voor de competitiewedstrijd tegen het beloftenteam van FWS Woluwe! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

PS: U kan inschrijven voor de tweede editie van het BX Brussels International Ladies Tournament dat zal doorgaan op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023 via deze link: BX Brussels International Ladies Tournament