Share

Het heeft een tijdje geduurd maar eindelijk zijn de data van de halve finales en van de finale van de Beker van Brabant ACFF bekend geworden nadat op woensdag 22 februari 2023 de kwartfinales op het programma stonden.

Marika Winska (lnks), Jordan Henrotin (midden) en Ryana Meylemans (rechts) gaan op de foto met de fans na de kwartfinale in de Beker van Brabant ACFF van R. Union SG tegen FC Irlande Auderghem C! Foto – (c) John Hebleut

In die kwartfinales hadden het provinciale team van FWS Woluwe (5-1-winst thuis tegen Maccabi Brussels), R. Union SG (8-0-winst tegen FC Irlande Auderghem C uit de tweede provinciale), RAS Jodoigne (0-3-winst op bezoek bij R. Union Lasne Ohain) en CS Mont-Saint-Guibert (2-1-winst tegen FC Wolves Brussels uit de derde provinciale) zich geplaatst.

U kan een samenvatting van R. Union SG – FC Irlande Auderghem C bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook naar Christina Elemenoglou (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook naar Jordan Henrotin (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Op vrijdag 3 maart 2023 is er uiteindelijk geloot voor de halve finales die in principe op zaterdag 18 maart 2023 om 15 uur zullen plaatsvinden. Bij de loting waarin alleen nog teams uit de eerste provinciale zitten kwam de topaffiche tussen FWS Woluwe, momenteel tweede in de stand, en leider R. Union SG uit de bus. In het andere duel neemt RAS Jodoigne, momenteel vierde in de rangschikking, het op tegen CS Mont-Saint-Guibert, dat op dit ogenblik zesde staat.

Dit is het resultaat van de loting:

FWS Woluwe – R. Union SG;

RAS Jodoigne – CS Mont-Saint-Guibert;

Na lang aandringen heeft ACFF Brabant nu ook de datum van de finale bekendgemaakt en die is op zondag 9 april 2023 om 14 uur. Waar dat zal gebeuren is echter niet meegedeeld …

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat in de Beker van Brabant Voetbal Vlaanderen de finale al bekend is en die zal op zondag 7 mei 2023 gaan tussen KFC Herent en KV Kester-Gooik. KFC Herent won in de halve finale thuis met 4-1 won tegen Leeuw Brucom, terwijl KV Kester-Gooik met 1-3 ging winnen op bezoek bij Boutersem United!  

 

 

Share