De Belgian Red Flames U19 hadden op de laatste speeldag in de eerste EK-kwalificatieronde nog een puntje nodig in de wedstrijd tegen Oostenrijk om zekerheid te krijgen over de kwalificatie voor de Elite Ronde. Het team van bondscoach Kris Van Der Haegen deed nog beter en won ook het derde duel in Wit-Rusland!

België won in het Spartak Stadion van Mogilev met 2-1 tegen Oostenrijk en behaalde zo een 9 op 9 in groep 3 van de EK-kwalificatie! Celien Guns van OH Leuven scoorde voor de rust twee keer (1-0, 23ste en 2-0, 40ste minuut). Laura Krumböck scoorde 5 minuten na de pauze de aansluitingstreffer maar verder dan dat kwam Oostenrijk niet meer (2-1, 50ste minuut). In het andere duel in Orsha was er winst voor het gastland Wit-Rusland tegen Litouwen 4-1.

België is groepswinnaar met 9 op 9, Oostenrijk eindigde als 2de met 4 punten voor Wit-Rusland eveneens 4 punten terwijl Litouwen als 4de en laatste eindigde zonder punten!

Alleen België gaat een ronde verder zo bleek nadat alle resultaten bekend werden! Terwijl de tweedes uit de andere groepen wel geplaatst zijn was dat niet het geval voor Oostenrijk!

De loting voor de Eliteronde die in april of juni volgend jaar gespeeld kan worden is op vrijdag 11 november 2016 in Nyon! Het EK zelf is in augustus 2017 in Noord-Ierland!